Recent comments

Friss Hírek

Megvan a Milan első hazai sikere, nyert az Inter és a Napoli is


A Milan-Cagliari mérkőzésen a hazaiaknak eltiltott edzőjük, Massimiliano Allegri nélkül kellett első hazai győzelmüket megszerezni a Serie A 2012-13-as idényében. A hazaiak ezúttal a Traoré, De Jong, Montolivo középpályássorral kezdtek, elől pedig El Shaarawy, Pazzini, Emanuelson rohamozott. Az első negyedóra végén meg is szerezték a vezetést a milánóiak: Montolivo ugratta ki remekül El Shaarawy-t, aki nem hibázta el a ziccert. A 24. percben Conti került helyzetbe, ám 8 méterről leadott lövését védte szép mozdulattal Abbiati. 

Nem sokkal később Pazzini növelhette volna az előnyt, gurítása azonban a bal kapufa mellett ment el. Az első félidő hajrájában Astori mentette meg csapatát egy góltól De Jong lövése után.

A második félidő elején Pinilla fejese okozott gondot, közel jártak a vendégek az egyenlítéshez. A 62. percben Ibarbo csúsztatott centikkel a Milan kapuja mellé egy szabadrúgás után. Pár perccel később Conti piros lapot kapott, miután lekönyökölte Pazzinit. 

A 77. percben Ambrosini adott remek labdát El Shaarawy-nak, aki 6 méterről senkitől sem zavartatva az égbe lőtt.Négy perccel később ugyanez volt a menetrend, ám ezúttal 11 méterről, ballal már nem hibázott a támadó. 

A Milan megszerezte első hazai győzelmét az idényben.

 AC Milan–Cagliari 2–0 (El Shaarawy 15., 82.)

A Chievo-Inter összecsapáson a hétvégi kínos vereség után a vendégeknél ezúttal Cassano és Samuel is kimaradt a kezdőből, ott volt viszont Guarin és Zanetti is. Az első félidő végén szerezte meg a vezetést a vendégegyüttes: Nagatomo passzába Pereira ért bele finoman a leshatáron, így szünetben egy góllal vezetett az Inter. A mérkőzést a csereként beálló Cassano döntötte el, aki Gargano labdáját lőtte a kapuba. 

Az Inter ezzel magabiztosan nyert idegenben.

Chievo–Internazionale 0–2 (Pereira 43., Cassano 74.)


A Sampdoria-Roma mérkőzés 35. percében Florenzitől kapott mesteri kiszolgálást Totti, akinek csak a kapuba kellett passzolnia a labdát. A második félidő elején Maresca megkapta második sárga lapját is, emberelőnybe került a Roma. Stekelenburg nagy hibáját kihasználva mégis egyenlíteni tudott Munari a hazaiak részéről. 

A Roma emberelőnyben sem tudott gólt szerezni, így be kellett érnie az egy ponttal.


AS Roma–Sampdoria 1–1 (Totti 35., ill. Munari 62.)

A Napoli-Lazio találkozón Cavani megpattanó lövésével szerezte meg a vezetést a hazai együttes. Majd az uruguayi egy védhetetlen lövéssel növelte az előnyt. A második félidőben Cavani egy ellentámadás végén megszerezte harmadik gólját is, mesterhármas. 

A Napoli ezzel pontszámban utolérte a Juventust.


Napoli–Lazio 3–0 (Cavani 19., 30., 64.)


A Genoa-Parma mérkőzésen Tőzsér Dániel végi a pályán volt, csapata egy pontot szerzett a hajrában lőtt büntetővel.


Genoa–Parma 1–1 (Borriello 88. – 11-esből, ill. Lucarelli 27.)


Catania–Atalanta 2–1 (Spolli 52., Barrientos 64., ill. Moralez 50.)

Torino–Udinese 0–0



hatharom.hu