Recent comments

Friss Hírek

De Laurentiis: Ez lehet az az év, amikor megnyerjük a Scudettot


Aurelio De Laurentiis, a Napoli csapatának elnöke a klubja vasárnapi mérkőzését megelőző napon bizakodó hangú nyilatkozatot tett. Elmondása szerint biztos benne, hogy az idei szezon lehet a Napoli számára az az "aranyév", amelyre nagyon régen, Diego Maradona ideje óta várnak a déliek szurkolói.

De Laurentiisnek meg is lehet minden oka a bizakodásra, hiszen csapata pazar formában kezdte a szezont. A Szuperkupadöntőt csak kettős emberhátrányban, hosszabbításban bukták el a Juventus ellen, azóta pedig mindig nyertek: a bajnokságban 3 győzelemmel nyitottak, csütörtökön pedig kiütéses győzelmet arattak az Európa Ligában is.

"Ez lehet az az év, amikor megnyerjük a Scudettot." - kezdte az egykor a filmszakmában dolgozó vezető az Il Mattino nevű lapnak.

"Ugyanakkor a mondatból ki kell hangsúlyoznom a lehet szót, mivel minden évben az elérhető legjobb eredményt célozzuk meg. A Bajnokok Ligája-ciklusunkat jó eredménnyel zártuk, most szeretnénk otthon és Európában is jól teljesíteni."

"Akik nem bíztak meg Vargasban, akik leírták őt, azok számára az AIK elleni meccsünk nagy bosszúság lehetett, mivel most kénytelenek lesznek megváltoztatni a véleményüket. Nem vásárolunk játékosokat ok nélkül, van egy nagyon hatásos kiválasztási procedúránk, amely rendkívül pontosan működik" - árulta el a sikeres igazolások kulcsát Laurentiis.  

"Azok az idők, amikor a nagyobb klubok könnyedén elrabolhatják a legjobbjainkat, elmúltak. Mi jelenleg egy különleges csoportot alkotunk, akik virtuóz futballt játszanak és mindig nyerni akarnak. Mazzarri mindebben az élen jár."

Walter Mazzarri szerződése 2013. júniusában jár le, és mindeddig nem volt hajlandó a hosszabbításról tárgyalni, De Laurentiis azonban nem aggódik emiatt.

"Nincs semmi probléma. Mazzarri profi, akicsak a dolgával foglalkozik. Vasárnap a Catania, szerdán pedig a Lazio ellen játszunk, de ő a Laziora még nem is gondolt, mindig csak a következő meccs érdekli. Nem akarom megzavarni a munkamódszereit. Amikor mindketten elérkezettnek látjuk majd az időt, akkor majd tárgyalunk a hosszabbításról."

Az elmúlt hónapokban Edinson Cavani maradása is kérdéses volt, de végül ő is szerződést hosszabbított.

"Cardiffba repültem az Olimpia alatt Edinson ügynökével és a mi általános igazgatónkkal. Rendkívül elfoglalt volt az edzések miatt és a hoteljükben nem volt egy megfelelő szoba, ahol megszállhattunk volna. Végül Cavani edzései között folytattuk le a tárgyalásokat. A nap végén aztán már véglegesítettük is a szerződést a római irodámban, majd a Castelvolturno edzőpályán írtuk alá a papírokat."

azzurri.co.hu