Recent comments

Friss Hírek

Allegri: A legfontosabb, hogy ne kapjunk gól


A piros-feketék szombat este 18:00-kor lépnek pályára a Parma ellen a Stadio Ennio Tardini stadionban.  A Milan a legutóbbi mérkőzésén El Shaarawy duplájának köszönhetően 2-0-ra legyőzte a Cagliari csapatát, így  talán Massimiliano Allegri együttese elindul felfelé a tabellán. Ezzel a győzelemmel a Milan a bajnokságban 5 forduló alatt másodszor győzött. 

A Cagliari elleni győzelmet Allegri mester eltiltása miatt csak a lelátóról tekinthette meg, így Mauro Tassotti vezetése alatt szereztük meg a három pontot.

A Milan jelenleg a 10. helyen áll 6 ponttal, míg a Parma a 13. helyezett és 5 pontot szerzett. A Parma csapata már három mérkőzés óta nyeretlen, míg a piros-feketék legutóbbi mérkőzésüket megnyerték.

 Massimiliano Allegri közben megtartotta a szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

 A Cagliari meccs utáni edzések, de főleg a mai alapján kell döntenem. Az udinei meccsen sok energiánk volt, sokan játszottak jól. Boateng visszatér, a többieket még ki kell elemezni. Jól vagyunk, a mai edzés után meglátjuk. Bojan? Elképzelhető, hogy kezdeni fog, nem lesz rossz. Pazzini? Mielőtt a Milanba jött 3 hónapig nem játszott. Szerdán nem volt olyan veszélyes, de így is rendkívül fontos eleme a csapatnak.”

Jó első félidő volt, a gólig jól játszottunk és jól védekeztünk. Kevesebbet hibáztunk, folytonos volt a játékunk. Udinében 20 perc után a játék kiegyensúlyozott volt és formációt váltottunk. A labdakezelésben fejlődnünk kell, illetve nyugodtabbnak kellene lennünk. Néha amikor támadunk önhibánkon kívül bepánikolunk. A védelmünk jobban működik. Egy lépést tettünk már előre.”

Természetesen  El Shaarawyról is beszélt: “El Shaarawy rengeteget fejlődött, főleg a labda nélküli mozgásban. Kiváló játékos technikailag és fizikailag is, de még nem kész futballista. A foci egyik lényege az, hogy azt az erőt ami a játékosban van kihozzuk és a legmagasabb szinten tartsuk hosszú ideig. Stephan nagyon okos srác, meg is értette ezt. Ez az időszak fontos neki és a Milannak egyaránt. Számtalanszor mondtam már, Milan csak egy van, nem tíz. A fő célunk az, hogy fejlődjünk.”

Az eltiltásáról :  “Igaz, hogy jobban át lehet látni a dolgokat. Nem aggódtam, meg voltam győződve arról, hogy a srácok jól fognak teljesíteni. A másik meg, hogy Mauro ült a padon, nem volt semmi probléma. Amikor a Sassuolonál voltam és 4 hónapot kellett kihagyjak az sokkal nehezebb volt. Nagyon örültem Mauro munkájának. Nem voltak kétségeim, kezdetektől fogva egy hullámhosszon vagyunk, ahogy mindenkivel. Örülök, hogy vele dolgozhatok.”

A Parmáról:  “Amauri fizikálisan kimagasló. Óvatosan kell játszanunk. Elképzelhető, hogy lesz egy kis fáradtság a Parma és a saját részünkről is. Ezért lesznek a padon olyan játékosok is, akik megváltoztathatják a játék képét. A legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, majd az, hogy jól játsszunk. Úgy gondolom, hogy ma még jobbak leszünk.”

A  Milanban nem léphet pályára Alexandre Pato, Mathieu Flamini, Sulley Muntari és Didac Vila sérülés miatt, míg Kevin-Prince Boateng és Cristian Zapata visszatérhet egy meccses eltiltásából.

A Parma vezetőedzője nem számíthat Jaime Valdésre eltiltás miatt, míg Fabiano Santacroce és Rafaelle Palladino sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni a találkozót.

A mérkőzés játékvezetője Gianluca Rocchi lesz. Rocchi bíráskodása alatt a Milan 8 győzelmet, 3 döntetlent és 10 vereséget szerzett, míg a Parma statisztikája 5 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség. Érdekesség, hogy Rocchi vezette az Inter-Milan mérkőzést, amely még májusban 4-2-es vereséggel zárult.

acmilan.hu