Recent comments

Friss Hírek

Zebrák tiporták el a milánói csapatokat


UDINESE–MILAN
Vendéghelyzetekkel indult a mérkőzés, de Giampaolo Pazzini és Urby Emanuelson sem tudott élni a lehetőségével. A 40. percben megszerezte a vezetést az Udinese, a Milan-védelem nem állt a helyzet magaslatán. Szó szerint, ugyanis egy felívelt szabadrúgás után előbb Mehdi Benatia csúsztatta tovább a labdát, amit aztán Mathias Ranégie fejelt a kapuba, túlugorva Philippe Mexest és Christian Abbiatit is.


A második félidő elején utolérte az Udinesét a végzete, azaz Stephan El Shaarawy. A Milan 19 éves támadója a meccs előtt kétszer volt eredményes a Serie A-ban, mindkétszer a friuliak ellen, most pedig harmadszor is beköszönt a fekete-fehér csapatnak, mégpedig egy bombagóllal.

Sokáig nem örülhettek a piros-feketék, ugyanis a 67. percben megint hátrányba kerültek, ráadásul nemcsak a gólokat tekintve. A 2005 és 2011 között éppen az Udinesét erősítő Cristián Zapata gólhelyzetben szabálytalankodott a svéd válogatott Ranégiével, amiért a kolumbiai védő piros lapot kapott, a hazaiak pedig büntető, amit Antonio Di Natale értékesített.

A Milan tíz emberrel is egyenlíthetett volna, ám Zseljko Brkics reflexmozdulattal védte Pazzini próbálkozását. A 83. percben kilenc főre fogyatkozott a vendégegyüttes, ugyanis Kevin-Prince Boateng megkapta második sárga lapját (a játékvezető elég szigorú volt ez esetben), az Udinese pedig nem volt olyan rutintalan, hogy ilyen helyzetben kiengedje kezéből a győzelmet. Negyedik mérkőzésén a harmadik vereségét szenvedte el a Milan.

INTERNAZIONALE–SIENA
A Siena az első 20-25 percben egyenrangú ellenfele volt az Internek, ezt követően azonban egyre inkább a kapuja elé szorult. A 35. percben Antonio Cassano passza után a bal oldalon kiugró Wesley Sneijder egyedül törhetett kapura, de túl önzetlen volt, a középen érkező Diego Militóval akart gólt rúgatni, ám átadása pontatlan volt, lövés sem lett a helyzetből. Több másikból viszont igen, ám ezen esetekben ott volt Gianluca Pegolo, aki nagy védésekkel mentette meg a Sienát a góltól.


A második félidőt igen aktívan kezdte az Inter, de aztán a lendület alább hagyott, ezt Ricky Álvarez becserélésével próbálta orvosolni Andrea Stramaccioni. Az argentin szélsővel sem sikerült feltörni a Siena védelmét, a 72. percben pedig jött a hidegzuhany a milánóiak számára, egy szép kontratámadás végén ugyanis a 36 éves Simone Vergassola kilőtte a jobb alsó sarkot.

A csereként beállt Coutinho közel került az egyenlítéshez, ám Pegolo hatalmas bravúrral szögletre mentett a lövésénél. A találkozó a 92. percben dőlt el, amikor egy újabb ellentámadásból másodszor is betalált a Siena, személy szerint Francesco Valiani, így a bajnokságot négypontos levonással kezdő fekete-fehér kiscsapat már mínusz 1 ponttal áll az utolsó helyen.

CATANIA–NAPOLI
Pabló Álvarezt 89 másodperc után kiállították – legutóbb februárban kapott ilyen gyorsan játékos piros lapot a Serie A-ban, Federico Balzarettinek csak 70 másodpercre volt ehhez szüksége –, a Catania így szinte az egész mérkőzést emberhátrányban játszotta, ám így is kihúzta 0–0-val. A Napoli – amelyben az utolsó félórában Edinson Cavani és Goran Pandev mellett a hétközi Európa-liga-találkozón hármat vágó Eduardo Vargas és a fiatal Lorenzo Insigne rohamozta a hazaiak kapuját, mindhiába – először veszített pontot, így már csak két százszázalékos csapat maradt a ligában, a Lazio este a Genoa ellen őrizheti meg hibátlan mérlegét. 


 Udinese–Milan 2–1 (Ranégie 40., Di Natale 68. – 11-esből, ill. El Shaarawy 54.)

 Internazionale–Siena 0–2 (Vergassola 73., Valiani 92.)

 Atalanta–Palermo 1–0 (Raimondi 88.)

 Catania–Napoli 0–0

 Bologna–Pescara 1–1 (Gilardino 9., ill. Quintero 41.)



NSO.hu