Recent comments

Friss Hírek

Milan: Legendák dicsérik De Scigliót


Nagyszerűen kezdődött az idény az AC Milan fiatal védőjének, Mattia De Scigliónak, aki remek teljesítményével olyan legendák elismerését vívta ki, mint Mauro Tassotti, Franco Baresi vagy Cesare Maldini. 

”Nyilvánvalóan külön figyelmet fordítok Mattia De Sciglióra, hiszen azon a poszton játszik, ahol egykor én is.” – nyilatkozta a Milan másodedzője és egykori legendás hátvédje, Mauro Tassotti. 

”Mindig is hittünk benne, egészen a kezdetektől. De Sciglio már a felnőtt csapat első edzésén ámulatba ejtett minket. 

Teljesen logikus, hogy a tréningeken nyújtott remek teljesítménye után stabil kezdőjátékos lett. Az igazat megvallva saját magamat látom benne.

Egy kicsit hasonlít a játékstílusa az enyémhez, egyszerre atletikus és technikás.”

Hasonlóan jó véleménnyel van a fiatal tehetségről a piros-feketék egykori hatosa, Franco Baresi is, aki reméli, hogy De Sciglio még sok örömet szerez a Milan szurkolóinak.

”Remélem, hogy De Sciglio hosszú karriert fut be a Milannál, a képességei mindenesetre megvannak hozzá.” – mondta az ifjú titánról Baresi a Milan Channelnek, de Cesare Maldini is sokat vár a fiútól.


”Úgy érzem, hogy ő egy olyan fiatal játékos, aki sokra viheti. Azt nem tudom, hogy képes lesz-e Paolo Maldini nyomdokaiba lépni, de nem is lehet őket összehasonlítani.

De Sciglio nagyon fiatal, és még sokat kell bizonyítania. Szerencsére ő egy komoly fiatalember, akiben megvan a megfelelő alázat a játék iránt. 

Találkoztam a családjával, és azt mondhatom, hogy rendes emberek, akik tudják hogyan kell segíteni Mattiát.”

Várhatóan az Atalanta elleni mérkőzésen Allegri mester már számíthat Ignazio Abate játékára, így lehet hogy De Sciglio a kispadra szorul, vagy esetleg átkerül a védelem bal oldalára. 

Azonban bármi is történik a jövő héten, a Milannak végre ismét vagy egy tehetséges saját nevelésű védője, akinek esélye van a nagy elődök nyomába lépni.



acmilan.hu