Recent comments

Friss Hírek

Inzaghi: Pazzini lesz az utódom


Az elmúlt idény után a labdarúgó karrierjét befejező Filippo Inzgahi meggyőződése, hogy a Milan Giampaolo Pazzini személyében megtalálta az ő utódját. 

Pippo fényes jövőt jósol a városi rivális Intertől érkezett támadónak, aki a Bologna ellen mesterhármassal hálálta meg Massimo Allegri bizalmát.


„Reméltem, hogy csatlakozik hozzánk, mert a gondolataimban ő volt az a középcsatár, aki hiányzott a Milanból. Zlatan Ibrahimovic távozása után csak Pazzini kvalitásaihoz hasonló játékos pótolhatja a kiesett gólokat.

Nagyon jól ismerem Giampaolót, még a szerződés aláírása előtt is beszélgettünk, nagyon fel van tüzelve. Nem vagyok meglepve, hogy egy ilyen jó kezdéssel rukkolt elő. Ösztönösen érzi a labdát és a fejjátéka is kiváló. Az előttünk álló szezonban 15-20 gólt fog szerezni. 

Pazzini 28 évesen érkezett a Milanhoz, csakúgy, mint én. Nagyon remélem, hogy hozzám hasonlóan neki is szerencséje lesz a klubnál.” – mondta Pippo.

A visszavonulását követően Inzaghi a Milannál maradt és az U17-es ifi csapatnál vállat edzői munkát. Karrierje során a futballpályán rengeteg rutint szerző támadó most a fiataloknak adhatja át a megszerzett tudását.

„Edzőként sokkal inkább nyugodtnak érzem magam a kispadon, mint anno játékosként. Ugyanakkor most már értem milyen nehéz egy edzőnek elveszíteni valakit. 

Igyekszem nagyon őszinte lenni a játékosaimmal, hiszen emlékszem, mindig problémáim adódtak azokkal a mesterekkel, akik nem mondták a szemembe a dolgokat.”

Filippo Inzaghi 11 évet töltött a Milannál, ez idő alatt 296 mérkőzésen 126 gólt szerzett.


azzurri.co.hu