Recent comments

Friss Hírek

Csak a Juvénak van veszítenivalója

Az Olasz Kupa mai elődöntőjében a Juventus a Fiorentinát fogadja a párharc első mérkőzésén. 


A két csapat szurkolói csoportjainak ellenségeskedését az is fokozza, hogy a lilák brazil kapusát már szinte biztosan összeboronálták a Bianconerivel. 

Ugyanis Neto-nak a szerződése júniusban lejár, és nagy valószínűséggel Torinóba távozik a szabadon igazolható portás. A toszkán szurkolók dühe egyre erősebb az árulónak hívott hálóőr iránt, de nem a teljesítménye miatt, hanem mert az örök riválishoz igazol – nagy valószínűséggel…
 
Viszont azt nem szabd elfelejteniük, hogy az angol Tottenham elleni hazai bravúros győzelemnek tevékeny részese volt hatalmas bravúrjaival.

A hálóőr elmondta, hogy profinak tartja magát, és minden erejével azon lesz, hogy védéseivel örömet szerezzen a lila szurkolóknak, és a kupa döntőjébe szeretne jutni jelenlegi csapatával. Szeretné elkerülni az előítéleteket, és kéri, hogy a drukkerek válasszák el az érzelmeket a tettektől. Jelenleg még a Fiorentina sikereiért küzd a 25 éves brazil szerződése lejártáig. Az Európa-liga kieséses szakaszában remekelő kapus reméli, hogy a szurkolók nem fütyülik majd ki a szerződése meg nem hosszabbítása miatt, hiszen nagyon jól érezte magát Firenzében, és jó emlékekkel szeretne távoznia klubtól.

Vincenzo Montella, a violák edzője elmondta, hogy számára nagyon különleges kihívás a Juve elleni párharc. Ezért is kell eldöntenie, hogy a sérüléssel küzdő Borja Valerót, Basantát és Pizarrót játszassa-e.  Az edző szerint a gyengélkedő megtelt betegekkel, a sajtótájékoztatót orvosi jelentésekkel nyitotta. Babacar, Tomovic, Tatarusanu és Savic sem játszhat, de jó hír, hogy Mati Fernandez igen.

“Akkor is versenyképesek leszünk a pályán , ha csak kevés játékosból gazdálkodhatunk. Ennek ellenére a Juventusnak kell tartania tőlünk, elismerem, hogy ők a legjobbak a bajnokságban, de a kupában van ellenünk veszítenivalójuk.”

Super Mario Gomezről elmondta, hogy volt egy kisebb sérülése, de már jól van. Állítása szerint szeretne Firenzében maradni a jövőben is, tehát még egy szerződéshosszabbítás is szóba jöhet a részéről.

A Chelsea-től kölcsön kapott Salah-ról elmondta, hogy nagy erősítés, és reményei szerint még jobb lesz a jövőben. Próbálta levenni a nyomást csapatáról, hiszen a bajnokságban és a kupában 12 mérkőzés óta veretlenek a lilák.

“-Túl nagy a nyomás és az elvárás a drukkerek részéről, de megpróbálunk megfelelni ezeknek.”

A Neto-üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy két nagyon erős és jó kapusa van a brazil és a román Tatarusanu személyében, de a döntése alapján Neto fog ma este védeni Torinóban, a román hálóőr amúgysem teljesen egészséges. Elmondta még, hogy edzőként nem nyert semmit és nagyon vágyik egy trófeára, akár a kupában is meglehet neki az első. Ahogy fogalmazott: a firenzei Della Valle család többéves, klubért tett erőfeszítései már megérdemelnének egy trófeát.

forrás: azzurri.co.hu