Recent comments

Friss Hírek

Az Inter kettős vereséggel, a Torino győzelemmel búcsúzott

Az Internazionale idegenben és odahaza is kikapott a Wolfsburgtól, így a németek jutottak a legjobb nyolc közé a labdarúgó Európa-ligában.


Három okot is felsorolt a Wolfsburg elleni visszavágó előtt Roberto Mancini, az Inter mestere azt alátámasztandó, hogy miért is éppen ők jutnak majd tovább, de a történelmi előképek, a már nagyon várt hiba nélküli passzjáték és az elszántság mellé nem biggyesztette oda a helyzetkihasználást. 

Ugyanis kétségkívül motiváltan futballozó játékosai képesek voltak akár négy lépésről is eltalálni a németek kapusát, Diego Benagliót, vagy a kapu mellé trafálni, míg a másik oldalon Bas Dost ziccerét hárította ugyan Juan Carrizo, de az argentinról a bal sarokba pattant   Daniel Caligiuri lövése. 0–1!

A gólpasszt Kevin De Bruyne adta, de gondolom, ezen kevesen lepődtek meg: a belgának ez volt idénybeli 23. asszisztja. 

A pihenőt követően egészen a 71. percig folytatódott a Benaglio-show, de ekkor egy Hernanes, Rodrigo Palacio akció végén már kapitulált a svájci kapus. 1–1! 

Még zártabban védekezett ezt követően a vendégcsapat, és az Inter sem tudott igazán felpörögni, Dieter Hecking mester például be sem vetette a világbajnok támadót, André Schürrlét. 

Nélküle is simán továbbjutott a Wolfsburg az Inter ellen, ráadásul kettős győzelemmel, mert  végén a két wolfsburgi csereember, Maximilian Arnold és Nicklas Bendtner összehozott egy gólt. 1–2!

 Internazionale–Wolfsburg 1–2 (0–1)
G: Palacio  (71.), ill. Caligiuri (24.), Bendtner (89.)


Továbbjutott: a Wolfsburg 5–2-es összesítéssel



A Zenit 2–0-s előnnyel rajtolt Torinóban, és az orosz kirakatcsapat meg is tartotta a fórt – a 90. percig maradt a 0–0, amikor Kamil Glik megszerezte a meccs egyetlen gólját, de ez csak szépségtapasz volt. 

A „bikák” hiába hajtottak a ráadás hat percében, csak egy gólvonalról mentett labdáig jutottak, így kiestek, nem lesz két negyeddöntős torinói csapat az európai kupákban.

Torino–Zenit 1–0 (0–0)
G: Glik (90.)


Továbbjutott: a Zenit 2–1-es összesítéssel


forrás: NSO