Recent comments

Friss Hírek

A Fiorentina legázolta a Romát

A Fiorentina 3–0-ra nyert a Roma vendégeként a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 4–1-es összesítéssel továbbjutott.


A Roma a bajnoki címről gyakorlatilag lemondhat (most már inkább a második hely megtartása lehet a célja a Serie A-ban), az Olasz Kupából kiesett (éppen a Fiorentina búcsúztatta az Olimpicóban), így az Európa-liga maradt az utolsó esélye arra, hogy valami emlékezeteset alkosson a mostani idényben. 

Az idegenbeli 1–1-es döntetlen jó kiindulópont volt a fővárosiak számára, korábban mind az ötször továbbjutottak az európai kupákban, ha ilyen eredménnyel várták a hazai visszavágót.

Az idegenben szerzett gól jelentette sovány előny hamar semmivé lett, miután José Holebasz teljesen feleslegesen felrúgta a tizenhatoson belül Matías Fernándezt, Gonzalo Rodríguez pedig mindkétszer higgadt maradt a tizenegyesnél – a török Cüneyt Cakir megismételtette a rúgást a büntetőterületre korán befutó játékosok miatt. 0–1

Nem sokkal később Lukasz Skorupski megmutatta, hogy lehet a Holebaszénál is nagyobb ostobaságot elkövetni. A Roma lengyel kapusa megpróbálta megmenteni csapatát egy szöglettől, sikerült is bent tartania a labdát, de pont Marcos Alonso elé paskolta, aki köszönte szépen, és az üres kapuba továbbította. 0–2

A 22. percben újabb szöget vert a Roma koporsójába a Fiorentina, konkrétan José Basanta, aki egy jobb oldali szöglet után fejelt közelről a kapuba. Az argentin védőt aztán ápolni kellett, mert gólja ünneplése közben Borja Valero akkora lendülettel ugrott neki Joaquínnak, hogy a spanyol szélső lefejelte Basantát... 0–3

Sok volt ez a három gól, a déli kanyar ultráinak túl sok is, a római keménymag ezután elhagyta a stadiont. Rudi Garcia másként reagált, a védő Vaszilis Toroszidisz helyére a támadó Juan Iturbét küldte be. A félidő második felében volt is néhány helyzete a Romának, ám nem sikerült a szépítenie.


A második félidő elején tovább növelhette volna előnyét a firenzei gárda, de Mohamed Salah fél pályás szólója végén nagy helyzetben a lécre lőtt, míg Khouma Babacar ziccerénél Skorupski védett.
Egy ordító helyzetet a hazaiak is kihagytak, Gervinho várt túl sokat, így Basanta szerelni tudta.

Az utolsó félóra a Roma számára kínszenvedés volt – az ultrák visszatértek, és saját csapatuk ellen szurkoltak –, a Fiorentina pedig örömjátékot mutatott be, ez többek között egy újabb Salah-kapufát eredményezett. 


Adem Ljajics nehezen viselte a megaláztatást, gyorsan összeszedett két sárgát, így a véghajrát emberhátrányban játszották a „farkasok”. A Fiorentina tehát rövid időn belül kétszer is legyőzte idegenben a Romát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

AS Roma–Fiorentina 0–3 (0–3)
G: Gonzalo Rodríguez (9. – tizenegyesből), M. Alonso (18.), Basanta (22.)
Kiállítva: Ljajics (Roma, 88.)


Továbbjutott: a Fiorentina 4–1-es összesítéssel


forrás: NSO