Recent comments

Friss Hírek

Több mint két év után kapott ki otthon a Juve

A Fiorentina 2–1-re nyert a Juventus ellen az Olasz Kupa második elődöntőjének első mérkőzésén. 


Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője pihentette Carlos Tévezt, de erre semmiképpen sem fogható, hogy a vendégek már a 11. percben megszerezték a vezetést. 

Salah zseniálisan száguldott végig az ellenfél térfelén, mielőtt futtából kilőtte volna a bal felsőt. 0–1 A másik irányba induló Marco Storarinak esélye sem volt a hárításra, de nagy valószínűséggel a szintén pihentetett Gianluigi Buffon is tehetetlen lett volna a lövésnél.

Legutóbb 2013 januárjában nyert olasz csapat a Juventus stadionjában, bő két évvel ezelőtt a Sampdoria egy olasz bajnokin hozta el a három pontot. Persze volt még hátra nyolcvan perc, így a Juvénak minden esélye megvolt a fordításra.

Fernando Llorente gondoskodott is az egyenlítésről. A Juve spanyol csatára rendkívül pontos fejessel módosította 1–1-re az állást a 24. percben.

A második félidő eleje azonban ismét a lelkesebben futballozó Fiorentinájé volt. Olyannyira, hogy az 56. percben ismét megszerezték a vezetést a vendégek, ezúttal is Salah volt eredményes. Az egyiptomi támadó közelről, higgadtan gurította el a labdát Storari mellett. 1–2

Ez volt Salah hatodik gólja hét meccs alatt a Fiorentinában.

A Juventus a mérkőzés utolsó húsz percére pörgött fel igazán, beszorította ellenfelét, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. 

A firenzeiek remekül védekeztek, s megőrizték egygólos előnyüket az április 7-i firenzei visszavágóra.

Juventus–Fiorentina 1–2 (Llorente 24., ill. Salah 11., 56.)

forrás: NSO