Recent comments

Friss Hírek

Nyernünk kellett volna

A H-csoport ötödik fordulójában az itáliaiak fordulatos mérkőzésen játszottak négygólos döntetlent, így két ponttal leszakadtak Horvátország mögött a tabellán. 


Olasz lapok máris búcsúzkodnak Contétől, akit a hírek szerint az AC Milan és a PSG is tárt karokkal vár, de a szövetségben létezik állítólag egy forgatókönyv, amely szerint még júniusig maradnia kell a szakembernek a horvátok elleni júniusi sorsdöntő selejtező miatt. 

A football-italia.net tudni véli, hogy Conte utóda a Francesco Guidolin, Alberto Zaccheroni, Luciano Spalletti hármasból kerülhet ki.

No de térjünk vissza a bolgárok elleni mérkőzésre!

„Nem tudok úgy tenni, mintha bizonyos dolgok nem történtek volna meg, maradtak bennem tüskék – így Antonio Conte a mérkőzés után. – Csak annyit kértem korábban, hogy hagyjanak nyugodtan dolgozni. Az eredmények lehetnek pozitívak vagy negatívak, de ezek a sunyi megjegyzések… Nem tudom elfelejteni ezeket, olyan a memóriám, mint az elefántnak.”

„Nagyon sajnálom, hogy csak ikszeltünk, mert győzelmet érdemeltünk volna a helyzeteink és a mutatott játékunk miatt. Elégedett vagyok mindenki teljesítményével. Jobbak voltunk, de két ellentámadásból betalált az ellen. Ezért mondom, hogy csak minimális jutalmat kaptunk munkánkért, bár azért elégedett vagyok. A csapat teljesítményére kifejezetten büszke vagyok, minden szempontból – intenzitás, labdabirtoklás, stílus, helyzetek száma – jobban futballoztunk a házigazdánál, csak az eredmény okozott csalódást. Sokkal pontosabbnak kell lennünk, ennyi helyzetet nem lehet kihagyni, és bosszantó kétszer is kapitulálni. Még egyszer mondom: nyernünk kellett volna.”

Conte elárulta, hogy válogatottja egységes a kritikák ellenére is, és azt, hogy sérülések miatt tartalékosan lépnek pályára, már régen megszokták. 

A La Gazzetta dello Sport szerint Conte esetleges júniusi távozása után egy olyan taktikai elképzelésekkel bíró szakember léphet örökébe, aki folytatja a megkezdett munkát, és nem hoz nagy változásokat a válogatott életében. A lap szerint a korábban Japánban is megfordult Zaccheroni vagy a mostani udinei sportigazgató, Guidolin éppen ilyen, de befuthat akár az U21-esek mestere, Luigi Di Biagio is.

A mérkőzés hőse egyébként a debütáns, brazil származású támadó, Éder volt, aki góljával pontot mentett az olaszoknak.

„Nagy időket élek meg most, nagyon boldog vagyok, hogy segíteni tudtam a válogatotton. Ahogyan Conte mindig is mondja, nekünk soha nincs könnyű dolgunk. Az egyenlítés után még szerezhettünk volna gólt. Mit is mondhatnék még? Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó csapat ellen eredményes voltam, és már akkor madarat lehetett volna velem fogatni, amikor bekerültem a keretbe. A srácok barátságosan fogadtak, remélem, leszek még válogatott később is.”

forrás: NSO