Recent comments

Friss Hírek

Még semmit sem nyertünk meg

Massimiliano Allegri a Genoa elleni győzelmet követően rendkívül óvatosan fogalmazott a bajnokság kapcsán, mondván, hogy a csapat még nem nyert meg semmit.


Ez volt a Juventus sorozatban harmadik 1-0 eredményű győzelme a bajnokságban.

„A srácok és a klub elismerést érdemelnek azért, amit ebben a szezonban véghez visznek. - mondta a tréner a Sky Sport Italia munkatársának.

„Érdekes végjátéka ez a szezonnak, amelyben remélhetőleg minél több célt sikerül elérnünk. A futball kiszámíthatatlan.

Az AS Roma a Juventus meccsét követően a Cesena ellen idegenben ugyancsak egyetlen gólos mérkőzésen győzedelmeskedett, így a két csapat közötti pontkülönbség nem változott.

Amennyiben a következő két mérkőzésen sikerül hat pontot begyűjtenünk, elég komoly előnyre teszünk szert. Ugyanakkor jelenleg még semmit sem nyertünk meg, és mérkőzések várnak ránk a Bajnokok Ligájában és az Olasz Kupában.

Andrea Barzagli nyolchónapos kihagyást követően nagyszerű formát mutat, amit bizonyít a Genoa egyik utolsó támadása során végrehajtott döntő megmozdulása.

„Rendkívül fontos és kiváló védő tért vissza a keretbe. A visszatérését követően három- vagy négyvédős rendszerrel játszhatunk, ráadásul így olyan játékosok is kaphatnak egy kis pihenőt, mint például Leo Bonucci, aki folyamatos kezdő volt mindeddig.

Még három sorozatban harcolunk, így különösen fontos, hogy különböző opciók és taktikai variációk álljanak a rendelkezésünkre.

Carlos Tévez csodálatos gólt szerzett, ám öröme nem lehetett teljes, hiszen tizenegyesét Eugenio Lamanna kivédte.

„Ma nagyszerű gólt lőtt, ami méltó a kiemelkedő szezonjához. Kiváló technikával rendelkező futballista, akinek viszonylagos szabadságot biztosítok, és véleményem szerint ez fontos a számára.

A bajnokot megkülönbözteti már a mozgása, ahogy lerázza a védőjét anélkül, hogy ezért túl sokat kellene futnia.

Ezeket az eredményeket a Juventus a sérült Paul Pogba és Andrea Pirlo nélkül érte el, így talán az is kijelenthető, hogy a Juventusnál mindenki pótolható?

„Talán vannak olyan játékosok, akik előrébb vannak a rangsorban, azonban mindenki hozzájárult ezekhez az eredményekhez. Amennyiben kiesik három vagy négy játékos, nem az a megoldás, hogy panaszkodunk, hanem ki kell választani tizenegy játékost, és velük kell boldogulni.

A Juventusra ezt követően szünet vár a válogatott mérkőzések miatt, és így lehet lassan készülni a Monaco elleni összecsapásra.

„Ha egy csapat eljut a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig, akkor minden bizonnyal hisz abban, hogy bárki ellen képes felvenni a harcot.

A sorsolást követően az emberek azt mondták, hogy szerencsések voltunk, de figyelembe véve, hogy a csoportban és a legjobb tizenhat között milyen mérkőzéseket játszott a csapat, véleményem szerint a többi csapatnak volt félnivalója miattunk.

Véleményem szerint a Monaco rendkívül alulértékelt csapat. A keretükben megtalálható néhány kiváló játékos, akik ellentámadásokban remekelnek, és biztos, hogy egy teljesen más mérkőzést fogunk látni, mint a Borussia Dortmund ellen.

forrás: juventuz.blog.hu