Recent comments

Friss Hírek

Több sérülés nehezíti a felkészülést

Holnap este Bulgáriában lép pályára az olasz nemzeti csapat. 


Antonio Conte együttese a 2016-os franciaországi Európa-Bajnokság selejtezőinek az ötödik fordulójában a H jelű csoportban. 

A Squadra a csoportjának a második helyén áll 10 ponttal, de csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a csoport első Horvátország mögé, amely ugyancsak 10 pontot szerzett eddig. Veretlenek eddig csoportjukban a kékek, három győzelemmel és egy döntetlennel a  tarsolyukban. A bolgárok ezzel szemben a negyedik helyen szerénykednek négy ponttal, mindössze csak egy győzelmez sikerült begyűjteniük.

A Covercianói edzőtáborban rossz hírek borzolták Conte szövetségi kapitány idegeit, Claudio Marchisio a jobb térdében keresztszalag szakadást szenvedett, ami számára hozzávetőlegesen féléves kihagyást jelent, a játékos az első vizsgálatok után visszatért klubcsapatához az újabb  orvosi vizsgálatok elvégzése céljából. Nem sokkal ezután a Roma játékosa, Florenzi is térdsérülést szenvedett. A Fiorentina labdarúgója, Pasqual-ról már korábban kiderült, hogy nem állhat a kapitány rendelkezésére. Őket Antonelli és Soriano pótolhatja a keretben, további játékosok még nem csatlakoztak a válogatotthoz. Enrico Castellacci, a válogatott orvosa elmondta, hogy ha javul az állapota, Pasqual pályára léphet kedden Torinóban Anglia válogatottja ellen.

A két csapat az utolsó öt meccse alkalmával két döntetlen mellett háromszor az azzurri nyert, amely alaposan a vendégek felé billenti a mérleg nyelvét. Arra sem lehetnek büszkék a bolgárok, hogy az elmúlt félévben egyszer sem nyertek hazai pályán, két döntetlent és egy vereséget sikerült összehozni… Ezzel szemben az olaszok egyetlen idegenbeli meccsüket megnyerték ugyanezen időszak alatt. De nem lehetnek nyugodtak a taljánok, hiszen a H csoport harmadik helyezettje, Norvégia 9 ponttal egy egységgel lemaradva üldözi őket a kvartettben.

Az együttessel tartott az Olasz Labdarúgó Szövetség elnökének, Tavecchionak a személyes tanácsadója Claudio Lotito, a Lazio elnöke is.

A mérkőzés helyszínén, a szófiai Nemzeti Stadionban rövid pálya bejárást tartott az olasz küldöttség, amelynek során megállapíthatták, hogy a stadion gyepe az utóbbi esős napok következtében elég laza, tehát erre is fel kell készülniük a játékosoknak.

Gianluigi Buffon a taljánok kapusa elmondta a RAI tévécsatornának, hogy senki sem gondolta, hogy ilyen súlyos lesz Marchiso sérülése. Nehéz megmagyarázni a történteket, szerencsétlen mozdulat miatt történt az eset. Ilyen a sors, de nélküle is meg kell nyernünk a mérkőzést Bulgáriában.

Matteo Darmiant, a Torino játékosát még az edző táborban faggatták arról, hogy eligazol-e az északi csapattól az idény végén. Hallani lehet vele kapcsolatban a Milan érdeklődéséről is. Elmondta, hogy tud a rossonieri érdeklődéséről, de még nem szeretne ezzel foglalkozni, hiszen jól érzi magát Torinóban. Azonban most a nemzeti csapat a legfontosabb, csak azon jár az esze, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson, ha bizalmat kap Contétól. A kapitányról elmondta, hogy egy igazi győztesnek tartja, aki képes lehet arra, akinek taktikai elképzelései, fegyelme garancia lehet arra, hogy a válogatott magas szinten játsszon és sikeres legyen a jövőben. Kiemelte, hogy büszke arra, hogy a tavalyi év legjobb  válogatott játékosának választották a nemzeti csapatban nyújtott teljesítménye elismeréseként!( Ballon Blue a díj elnevezése)

Mint ismeretes , sajnálatos sérülése miatt Marchiso nem tud segítségre lenni a következő félévben a válogatottnak és klubcsapatának, a Juventus-nak sem. Hiányát mindkét együttes megérezheti, ezzel kapcsolatban rengeteg támadás éri a bianconeri szurkolói részéről a szövetséget és a kapitányt Antonio Contét!

Talán egy győzelem segíthetne elfeledtetni a csupa szív középpályás sajnálatos sérülését a drukkerek számára.

A várható összeállítás egyenlőre még képlékeny, bár afelől nincs kétségünk hogy Conte fejében összeállt a kezdő csapat, amely így is bőven a találkozó esélyese és győzni megy Szófiába!

forrás: azzurri.co.hu