Recent comments

Friss Hírek

Torinóban a válogatott keret

A szombat esti Európa-bajnoki selejtezőn Burgáriában 2-2-es döntetlent ért el az azzurri, amely holnap barátságos mérkőzésen Anglia legjobbjait fogadja a Juventus Stadiumban. 


A klasszikus párharc legutóbb a brazíliai világbajnokság csoportkörében esett Andrea Pirlo csodálatos  szabadrúgásával diadalmaskodtak az olaszok.

Pirlo viszont most nem lőhet gólt a szigetországiaknak, hiszen sérülése miatt kényszerpihenőn van a zseniális középpályás. Aki meg is látogatta az Észak-Olasz városban készülő kerettagokat, akik nagy örömmel üdvözölték a február óta hiányzó irányítót.

Genoa helyett Sampdoria

Az már biztossá vált, hogy a bolgárok ellen kezdőként pályára lépő, majd vállsérülése miatt lecserélt genovai Bertolacci nem léphet majd pályára az angolok ellen, el is hagyta a keretet. Őt  az akkor helyette becserélt doriás Soriano helyettesítheti a találkozón. Bertolaccit a Genoa orvosai tüzetesebb orvosi vizsgálatnak vetik alá az el nem múló váll fájdalmai miatt.

Kettős kézben

Bertolacci játék joga a Roma és a Genoa közös tulajdonában van, és egyre jobban fejlődik az univerzális középpályás. 2012-ben De Canio alatt mutatkozott be a Genoa együttesében, majd Gasperini irányítása alatt teljesedett ki a játéka. A Juventus primavera egykori játékosa jó teljesítményének köszönhetően tavaly novemberben a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott duplán hazai pályán a Marassiban Albánia nemzeti csapata ellen. A bolgárok elleni találkozón sajnálatos sérüléséig  a jobbak között volt a 24 éves játékos, teljesítményét kiemelték a szakírók.

Rossz volt  a kommunikáció

Nagy port kavart, hogy a válogatott orvosa , Castellacci féléves kihagyást jósolt az egy  edzés bemelegítést közbeni sérülés miatt a Juvés  Marchisiónak, még bolgár meccs előtt. Ebből aztán nagy botrány lett, hiszen durva támadások érték az Olasz Labdarúgó Szövetséget és személyesen Conte kapitányt a csupa szív kihagyhatatlannak tűnő zebra középpályás “értelmetlen” sérülése miatt. Még Lotito Lazio-elnök , az FIGC elnökének Tavecchionak a tanácsadója is elutazott a válogatottal Szófiába, hogy csökkentse a feszültséget a Squadra körül.

Rajongók most üdvözölték a kapitányt

Röviddel az ebéd után a a válogatottat elszállásoló szálloda kávézójában több száz rajongó szeretettel üdvözölte a feltűnő Antonio Conte kapitányt. Láthatóan sok fiatal drukker volt a megjelentek között aláírásra várva. Az elmúlt napok feszültségei miatt ez láthatóan jót tett a Torinót a szülővárosának tekintő Contének.

Program, taktika, és kísérletezgetés

A csapat úgy 17 óra körül hagyta el a szállodát és a terveknek megfelelően 18 órától edzenek a stadionban a keret tagjai, inkább  könnyű átmozgatásnak lehet majd nevezni a foglalkozást.

Számos kísérlet lehet a találkozón a várható felállást illetően, barátságos meccs lévén, ez lesz a fő cél. Támadásban a Bulgária ellen egyenlítő gólt szerző doriás Eder és Southampton játékosa Graziano Pellé lehet a támadó szekcióban, Verrati maradhat középen , de mellett lehetőséget kaphat még Abate a Milanból és Moretti is a szakvezető elképzeléseinek megfelelően. Jó hír még , hogy Buffonnak elmúlt a láza, és visszatérhet a kezdőbe az angolok ellen.

Az elmúlt napok történései ellenére a rajongók többsége  várhatóan határtalan szeretettel fogja üdvözölni az ex-Juve edzőt, akinek sokat köszönhet a Bianconeri. Bajnoki címeket, csapategységet, kiváló munkát, amit most Allegri folytat a zebráknál.

Vastaps nem maradhat el, mikor kilép az öltöző folyosóról Antonio!

forrás: azzurri.co.hu