Recent comments

Friss Hírek

A 33. forduló krónikája

A különböző felnőtt és korosztályos válogatott mérkőzések árnyékában rendezték meg az elmúlt hétvégén a Serie B 33. fordulóját, de a nemzetközi mérkőzések miatt számtalan játékos hiányzott szinte valamennyi csapatból.


Ennek ellenére egy óriási lépést tett a feljutás felé a listavezető Carpi csapata, ugyanis 2-1-re diadalmaskodott a harmadik helyezett Vicenza otthonában, ezzel az emilia-romagnaiak előnye immár 13 egység az automatikus feljutó helyen. A vendégek gyakorlatilag az első negyedórában eldöntötték a mérkőzést, ugyanis az előretolt ék, Kevin Lasagna a 3. és a 16. percben egyaránt betalált, a Vicenzának pedig csak egy válasza volt Andrea Cocco révén a második félidő elején. A venetóiak sorozatban 11 veretlenül megvívott találkozó után először kapituláltak és maradtak a tabella harmadik helyén.

Nem hibázott a második helyen álló Bologna sem, amely magabiztosan gyűjtötte be a kötelező hazai skalpot és 2-0-ra diadalmaskodott a Livorno ellen. A piros-kékek mindkét gólja a második félidőben született Marios Oikonomou és Gianluca Sansone révén. A toszkánok sorozatbeli harmadik fiaskójukat szenvedték el, egyúttal a csapat második alkalommal is vereséget szenvedett Panucci irányításával, de több győzelmével még tartja az utolsó play-off pozíciót.

A Pescara hiába vezetett kétszer is a Spezia vendégeként, be kellett érnie a 2-2-es döntetlennel. A delfinek Federico Melchiorri idénybeli tizenkettedik, valamint Gaston Brugman találataival szereztek előnyt. Előbbire azonban a horvát középpályás Josip Brezovec közvetlenül a félidő előtt válaszolt, majd hiába játszottak a ligúriaiak tíz emberrel Giannetti kiállítása miatt, a 80. percben a csereember Alen Stevanovic jóvoltából mégis pontot mentettek. Bjelica mester legénysége ezzel zsinórban az ötödik mérkőzésén sem talált legyőzőre, egyúttal megtartotta a két pontos különbséget a delfinek előtt és továbbra is ötödik, míg a Pescara két hellyel mögötte található, a mostani már sorban a hetedik veretlen fellépés volt. Szintén a kék-fehérekhez kapcsolódó hír, hogy Birkir Bjarnason a Kazahsztán elleni EB-selejtezőn két gólt lőtt Izland színeiben.

A Perugia és a Crotone összecsapása egy soványka, 0-0-s döntetlenre végződött. Egyik csapat sem igazán örülhetett az eredménynek, bár mindketten már négy forduló óta nem találtak legyőzőre, de a griffmadarak továbbra is csak kilencedikek, nem tudtak play-off helyre lépni helyen, míg a Crotone változatlanul play-out-ra kényszerülne, ha most érne véget a bajnokság.

A Bari tíz emberrel aratott 1-0-s győzelmet a Pro Vercelli ellen hazai környezetben. A pugliaiak soraiból Ebagua már az első bő félóra alatt két sárga lapot gyűjtött be, így hamar a kiállítás sorsára jutott, azonban az 54. percben Nicola Bellomo szabadrúgásgólja három pontot jelentett számukra. A kakasok az utolsó három fordulóban nem kaptak gólt és hét pontot szereztek, így jelenleg 11-ként mindössze három pontra vannak a play-offtól. Ezzel szemben a piemontiak a múlt fordulóban végre megszerezték idei első győzelmüket, de most újra kapituláltak és maradtak a 16. helyen.

A Catania nyolc nyeretlen mérkőzés után gyűjtötte be újra a három pontot, miután Emanuele Calaio büntetőjével 1-0-ra diadalmaskodott az Avellino ellen, aki önmaga 16. gólját lőtte. Győzelme ellenére a szicíliai gárda még mindig kieső helyen áll, míg az öt fordulón belül negyedszer veszítő farkasok lecsúsztak a hatodik helyre, ennek ellenére így is csupán három pontra vannak a dobogótól.

A Cittadella és a Ternana alsóházi összecsapása gól nélküli döntetlennel végződött. A szörnyek sorozatban négy vereség után végre újra pontot szereztek, de február 8-a óta képtelenek győzni, így továbbra is osztályozós helyen állnak. A Citta bár az elmúlt hat fordulóban csak egyszer kapitulált, mindössze két ponttal van náluk jobb helyzetben.

A Virtus Lanciano 1-0-s sikerrel tartotta otthon mindhárom pontot a Virtus Entella csapatával szemben. A végig fölényben játszó abruzzóiak a 77. percben vitték be a mindent eldöntő találatot a középpályás Paolo Grossi révén. Ezzel a sikerrel megerősítették a tizedik helyet, míg a két helyezéssel mögöttük található Entella négy veretlen meccs után veszített először.

A Modena képtelen volt legyőzni a sereghajtó Varese csapatát, csak 1-1-es döntetlent értek el. Sőt, Martino Borghese találatával félórán keresztül a piros-fehérek vezettek, melyre Pablo Granoche büntetőből tudott válaszolni a második félidő derekánál. Az uruguayi támadó szezonbeli 16. gólját szerezte, és hármas holtversenyben a góllövőlista élére ugrott. A Modena továbbra is a középmezőnyben foglal helyet, míg a Varese sorozatbeli öt zakó után szerzett pontot, de az elmúlt kilenc forduló alatt továbbra is csak három pontot gyűjtött és továbbra is utolsó.

A Brescia és a Trapani ugyancsak 1-1-es döntetlent játszott egymással. A kiegyenlített mérkőzésen egy órányi játék elteltével a brazil irányító, Felipe Sodinha juttatta előnyhöz az oroszlánokat, akik néhány perccel később emberhátrányba kerültek. A létszámfölényt a 74. percben góllal használta ki a Trapani, amely Antonino Barilla révén egyenlített. A lombardiaiak immár öt forduló óta nem nyertek és továbbra is utolsó előttiek, míg Cosmi irányítása alatt a gránátok a harmadik meccsükön sem találtak legyőzőre, de csak 15-ek a mezőnyben.

A Frosinone-Latina mérkőzést pedig későbbi időpontra halasztották, mert a liga nem érezte biztonságosnak a laziói rangadó lebonyolítását.

Adam


forrás: Serie B magyar oldal