Recent comments

Friss Hírek

A 31. forduló krónikája

Változatos meccseket, látványos gólokat és néhány meglepetéseredményt is hozott a Serie B 31. idei fordulója. 11 körrel a szezon vége előtt továbbra is csak annyi a biztos, hogy semmi sem biztos.



A játékhét legnagyobb meglepetését a hetek óta remeklő Pescara okozta, miután idegenben győzte le 2-1 arányban a ligaelső Carpi csapatát

Az abruzzóiak az elmúlt öt fordulóban nem találtak legyőzőre és ebből négy meccset megnyertek, ezúttal egy kifejezetten értékes skalppal gazdagodtak. Sansovini újabb góllal folytatta szárnyalását, az izlandi Bjarnason szintúgy betalált, így a delfinek őrzik az utolsó playoff-helyet. 

A Carpi nyolc veretlen mérkőzés után kényszerült főhajtásra, ennek ellenére továbbra is 7 pont előnnyel vezeti a tabellát.

Ugyanis nem született gól a Bologna és a Modena közti romagnai derbin. A házigazda végig többet támadott, valamire való gólhelyzetből azonban csak keveset tudott felmutatni. Menet közben, még az első félidőben, a Bologna kezdő kapusát, Ferdinando Coppolát combsérülés miatt le kellett cserélni. A 0-0-s eredménnyel mindkét csapat aktív sorozata tovább tart: a piros-kékek öt meccs óta képtelenek gólt szerezni hazai környezetben, a kanárik viszont az új edzőpárossal sorban a negyedik mérkőzésen sem kaptak gólt. A Bologna második, a Modena 12. a mezőnyben.

A Frosinone egy változatos mérkőzésen, 3-3-as döntetlent ért el a Virtus Entellával szemben. A kanárik a 22. percben emberhátrányba kerültek Soddimo kiállításával, ám a félidő előtti hajrában Dionisi és Ciofani találataival 0-2-ről egyenlíteni tudtak. Sőt, a 67. percben Dionisi sikeres büntetőjével tíz emberrel a vezetést is átvették, ám a fantasztikus napot kifogó Ferdinando Sforzini a 92. percben tizenegyesből elérte a mesterhármast, majd később kiállították. 

A Frosinone továbbra is az ötödik helyet foglalja el, a Virtus pedig zsinórban harmadik veretlen meccsével egyre inkább stabilizálja bennmaradó helyét.

A Spezia Calcio a vártnál simábban tartotta otthon a három pontot a Livorno ellen. Az első félidőben még nem született találat, a szünet után rögtön megnyitották a a gólcsapot a ligúriaiak: előbb Niccolo Giannetti volt eredményes, majd néhány perc múlva Andrea Catellani is betalált; a 65. percben pedig már 3-0 állt az eredményjelzőn Mario Situm találata után. A Spezia ezzel megerősítette helyét a playoffban és egyetlen pontra megközelítette a hatodik helyezett Livornót.

Megszakadt a Trapani kilenc mérkőzés óta tartó nyeretlensége, az új vezetőedző, Serge Cosmi azonnal győzelemre vezette a csapatot a Ternana ellen. A szicíliaiak 4-2 arányban diadalmaskodtak a kétgólos Davis Curiale vezérletével, és helyet cseréltek az immár hat mérkőzés óta nyeretlen szörnyekkel, jelenleg a 13.-ok.

Kisebb meglepetésre a harmadik helyen tanyázó Avellino a döntetlenkirály Virtus Lanciano ellen szenvedett 1-0-s vereséget házon kívül. A mindent eldöntő találatot Antonio Piccolo szerezte a 33. percben, ezzel a rossonero változatlanul a kilencedik helyen áll, míg a zöld-fehérek három meccsen belüli második vereségükkel lecsúsztak a dobogóról és jelenleg negyedikek.

A Vicenza gól nélküli döntetlent játszott a Catania ellen, ami elég volt nekik ahhoz, hogy visszakerüljenek a harmadik pozícióba, sorban a tizedik alkalommal nem találtak legyőzőre. Ráadásul ezúttal is sokkal többet tettek a győzelemért, de rendre kimaradtak a lehetőségek. Nem volt egyszerű dolguk, hiszen legjobb támadóik közül Cocco eltiltás miatt nem játszhatott, Petagnát pedig az első félidőben le kellett cserélni. 

A Catania viszont sorozatbeli negyedik pontosztozkodásával továbbra is a kieső zónában található.

A Perugia 3-2-es győzelmet aratott a Pro Vercelli felett, miután bő húsz perccel a lefújás előtt már 3-0-ra is vezettek egy öngól, Fossati és Ardemagni találata révén. A Vercelli a hajrában hiába piszkált be két találatot, nem tudta elkerülni a vereségét, és a Trapani győzelmével ők az utolsó csapat, amely még nem győzött 2015-ben, ami még rosszabb számukra, hogy play-out helyre csúsztak le, míg a griffmadarak továbbra is a play-offot üldözik.

A Bari nem adta le a 3-0-s előnyét, hanem a lefújásig megtartotta a ligautolsó Varese ellen. A pugliaiak két nyeretlen találkozót követően tehát ismét győzni tudtak Sabelli, Boateng és Galano találataival, így biztosították helyüket a középmezőnyben, ellenben a zsinórban negyedszer vereséget szenvedő Varese sorsa egyre kilátástalanabb a sereghajtó pozícióban. A pugliaiak az utolsó öt fordulóban csak egyszer kaptak ki és tíz pontot szereztek.

Folytatta a sikeres menekülést a kiesés elől a Latina csapata, miután a Carpi elleni vereséget javítva 2-1-re diadalmaskodott az osztályozós helyen álló Brescia ellen házon kívül. A nerrazzurrik Federico Viviani találatával az első félidő hajrájában szereztek előnyt, Andrea Caracciolo erre még válaszolni tudott, de a 76. percben a két perccel korábban pályára lépő Doudou Mangni megszerezte a győztes találatot. A két csapatot immár 4 pont választja el egymástól, a lazióiak a 13. helyre jöttek fel, a lombardiaiak változatlanul osztályozóra kényszerülnének.

Egy másik alsóházi mérkőzésen a Cittadella és a Crotone közt 0-0-s döntetlen született, a Citta a szezonbeli 14. remijével pillanatnyilag az utolsó bennmaradó helyet foglalja el, a déliek viszont még mindig a kieső zónában szerénykednek.

Adam

forrás: azzurri.co.hu