Recent comments

Friss Hírek

Az esti program: több frontos harc a dobogós helyekért

Nem túlzás kijelenteni, hogy a mai nap igazán lényegi része csak este, a 20:45-ös meccsdömping során jön majd el.


Nem kevesebb, mint 6 találkozó veszi majd ekkor kezdetét, amelyek mindegyike pikáns izgalmakat tartogat a calcio szerelmeseinek: a Torino-Parma összecsapás a két csapat tavalyi, végsőkig kiélezett El-harca miatt lesz különleges, a többi 5 pályán pedig a bajnokság 2., 3., 4., 5. és 6. helyezettje is ringbe száll – márpedig köztük csupán 5 pont a különbség. 20:45-től tehát harc a dobogós helyezésekért!

A dobogóra hajtó csapatok közül papíron az a Roma van a legkönnyebb helyzetben, amely egyértelműen a leginkább csapnivaló formát mutatja. A Farkasok a döntetlen-áradat után a Samp ellen a bajnokságban is vereséggel hagyták el a pályát, majd csütörtökön totális összezuhanást produkálva estek ki az El-ből a Fiorentina ellen. A bordó-sárgák számára így csak és kizárólag a bajnoki 2. hely megtartása maradt, ami viszont 4, sikerre éhes csapattal a nyakukon nem lesz könnyű feladat. Első lépésként a 18. helyen tanyázó Cesena otthonában kellene nyerni (itt nemrég a Juve is csak ikszelt), ellenkező esetben szinte biztosan nem ebben a pozícióban zárja ezt a kört a fővárosi gárda.

A várható kezdők:

Cesena (4-3-1-2): Leali – Perico, Capelli, Krajnc, Nica – Giorgi, Mudingayi, Pulzetti – Carbonero – Defrel, Djuric.

Roma (4-3-3): De Sanctis – Torosidis, Manolas, Astori, Cole – Paredes, De Rossi, Nainggolan – Iturbe, Ljajic, Gervinho.

Ha a Roma van a legrosszabb, akkor egyértelműen a Lazio a legjobb formában a dobogóaspiránsok közül.


Pioli mester csapatának beceneve (Sasok) elé nyugodtan odaragaszthatjuk a “Szárnyaló” jelzőt is, hiszen a kékek 5 meccses győzelmi szériát építettek már fel, és csak 1 pontra vannak a városi riválistól. Mai ellenfelük bár az alsóházban tanyázik, a nehezebb falatok közül való, és a formája sem elhanyagolható: a Hellas Verona az utolsó 4 meccsén a Roma és a Milan elleni iksz mellett legyőzte a Cagliarit és a Napolit is. Ha az utóbbi hetekben óriásölőnek számító veronaiak, és pláne az elnyűhetetlen Luca Toni ma is jó napot fognak ki, könnyen lehet, hogy elmarad az olyannyira várt előzés a Laziotól.

 A várható kezdők:

Lazio (4-2-3-1): Marchetti – Basta, De Vrij, Mauricio, Radu – Biglia, Parolo – Candreva, Mauri, Felipe Anderson – Klose.

Hellas Verona (4-3-3): Benussi – Martic, Moras, Rodriguez, Pisano – Obbadi, Tachtsidis, Hallfredsson – Jankovic, Toni, Christodoulopoulos.


A Romához hasonlóan mélyrepülésben van a Napoli is, igaz, a déliek legalább a Dinamo Moszkva nevű akadályt sikeresen vették, így bejutottak az Európa-liga negyeddöntőjébe. A bajnokságban ellenben az utolsó 5 körben csak a Sassuolót verték meg, ellenben a Palermotól, a Torinotól és a Hellastól is kikaptak. Higuainék így lecsúsztak a nemrég még oly biztosnak tűnő dobogóról, ha pedig ma sem nyernek, könnyen tetemessé nőhet a hátrányuk. Ellenfelük nem tartozik a legyőzhetetlenek közé, sőt: az Atalanta a 17. helyen áll, a bentmaradásért küzd, és 6 meccs óta nyeretlen. Egyértelmű: kötelező lenne a hazaiak számára a 3 pont begyűjtése.

A várható kezdők:

Napoli (4-2-3-1): Andujar – Maggio, Henrique, Koulibaly, Britos – David Lopez, Inler – Callejón, Hamsik, Mertens, Higuaín.

Atalanta (4-2-3-1): Sportiello – Masiello, Stendardo, Cherubin, Dramé – Migliaccio, Cigarini – Zappacosta, Moralez, Gomez – Denis.

 
Nem lehet különösebb panaszuk csapatuk formájára a Fiorentina drukkereinek sem, hiszen a lilák egy Lazio elleni megingást leszámítva magabiztosan lépkednek egyre feljebb a táblázaton, ráadásul az El-ben is kiütötték a Romát. Való igaz, Montelláék így is 5 pontra vannak a 2., és 4-re a 3. helytől, de ez a hátrány egyáltalán nem ledolgozhatatlan, pláne a riválisok rapszodikus teljesítményének tudatában. Ma este sem lehetetlen feladat a 3 pont begyűjtése az Udinese otthonában, a fekete-fehér mezesek bár magukra találtak kissé az utóbbi 2 héten, idén nem többek egy stabil középcsapatnál. A vendégeknek megvannak a hiányzóik, de a mai meccsnek ők az esélyesei.

 A várható kezdők:

Udinese (3-5-2): Karnezis – Heurtaux, Danilo, Piris – Widmer, Allan, Pinzi, Guilherme, Pasquale – Koné, Di Natale.

Fiorentina (3-5-2): Neto – Tomovic, Rodriguez, Basanta – Joaquin, Aquilani, Badelj, Valero, Pasqual – Salah, Ilicic.


A szakértők többsége szerint a Sampdoriának van az 5 harcban lévő csapat közül a legkisebb esélye arra, hogy felérjen a dobogóra, ráadásul ma este is a kékek számíthatnak a legnehezebb feladatra, hiszen az Inter látogat hozzájuk a Marassiba. A zsinórban 3 győzelemnél járó, legutóbb a Romát is két vállra fektető csapatnál újra összeállni látszanak a dolgok, Muriel és Eto’o pedig egyre jobb formában vannak, így az utóbbi 3 meccsén csak 2 pontot szerző, ráadásul az El-ből is kizúgó Internek fel kell kötnie azt a bizonyos nadrágot ma este. A Nerazzurri kiszámíthatatlanságához viszont hozzátartozik annak a lehetősége is, hogy ma éppen szebbik arcukat elővéve ütik ki a hazaiakat – érdemes lesz tehát figyelni az este rangadóját.

A várható kezdők:

Sampdoria (4-3-3): Viviano – De Silvestri, Silvestre, Romagnoli, Regini – Acquah, Palombo, Obiang – Muriel, Eto’o, Eder.

Inter (4-3-1-2): Handanovic – D’Ambrosio, Ranocchia, Juan Jesus, Santon – Guarin, Medel, Brozovic – Shaqiri – Icardi, Podolski.

forrás: azzurri.co.hu