Recent comments

Friss Hírek

Döntő lehet a következő három meccs

Nincs megállás a Juventus számára, a Bianconeri ezúttal a bajnokságban lesz érdekelt, ahol a Genoa csapatát látja majd vendégül.


Allegri szerint mindent meg kell tenniük, hogy győzelemmel zárják ezt a remek hetet, ugyanakkor nem szabad lebecsülni a genovaiakat.

Már csak azért is érdemes lesz figyelni a Genoára, mert a Juventus az idei bajnokságban egyedül tőlük szenvedett vereséget, ráadásul a Juventusnál több idejük volt felkészülni erre a találkozóra, ami szintén nekik kedvezhet.

„Nehéz találkozóra számítok a Genoa ellen, egyedül tőlük kaptunk ki eddig a bajnokságban. Azóta ők 20 pontot szereztek, ráadásul hét alkalommal sikerült hátrányból felállniuk. Már csak azért is nehéz lesz a találkozó, mert nekik egy hetük volt felkészülni erre a találkozóra, míg nekünk lényegében csak a tegnapi nap állt rendelkezésünkre, így kifejezetten jól kell teljesítenünk majd.”

Allegri szerint a mai találkozó egy olyan hárommeccses sorozat kezdete lesz, amelyen a Juventus bebiztosíthatja sorban a negyedik bajnoki címét, ráadásul kellő önbizalmat és nyugodtságot adhat a fontos olasz kupa elődöntő visszavágója, valamint a BL negyeddöntők előtt.

„Úgy gondolom, hogy a következő három mérkőzésünk, tehát a vasárnapi, az Empoli elleni hazai, valamint a Parma elleni idegenbeli meccs döntő sorozat lehet a bajnokság kimenetele szempontjából, ráadásul közben egy válogatott szünet is lesz, ami alatt feltöltődhetünk majd. Nem szabad megnehezítenünk a saját dolgunkat és jó formában kell lennünk az olasz kupa elődöntőjének firenzei visszavágójára, valamint a Monaco elleni BL-negyeddöntőre.”

Allegri természetesen a pénteki BL-sorsolásra is reagált, mint ismert, a Juventus a papíron leggyengébb Monaco csapatát kapta a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőjében.

„Sok helyen olvastam, hogy a Juventusnak „szerencséje” volt a sorsolásnál, azonban én máshonnan közelítem meg a dolgot. Tekintve, hogy hogyan játszottunk a Borussia ellen otthon és idegenben, a többi csapatnak volt szerencséje, hogy elkerültek minket.”

Ennek ellenére Allegri szerint nem szabad elszállniuk maguktól, rengeteg szempontból lát még lehetőséget a fejlődésre, emiatt pedig fontos, hogy megtartsák a jelenlegi jó formájukat.

„Meg kell tartani az egyensúlyt az életben, bármit is csinálunk, leszegett fejjel kell tennünk a dolgunkat, mert egy nap még jó vagy, a következőben már lehet, hogy nem leszel az. Ez egyszerre a jó és a rossz oldala is a futballnak. Most jelenleg jól teljesítünk, de épp ez a pont, amikor még keményebben kell dolgoznunk, még jobbnak kell lennünk, mint három hónapja voltunk.”

„Szerintem a játékosoknak azonban most sokkal nagyobb az önbizalmuk. Mindannyian – én, akik velem dolgoznak és a klub is – kivételes munkát végeztünk, hogy a csúcson tartsuk magunkat. Ez kell, hogy a célunk legyen a jövőben is.”

„Ez a folyamat kezdődött meg négy évvel ezelőtt az első Scudettoval. Nagyobb önbizalmunk van, hiszünk magunkban, de nem szabad itt megállnunk, tovább kell dolgoznunk azokon a dolgokon, amik még mindig nem tökéletesek.”

forrás: Juventusfc.hu