Recent comments

Friss Hírek

Tévez büntetőt hibázott, de szállította a három pontot

A bajnokság éllovasa, a Juventus Carlos Tévez góljával 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Genoát a 28. forduló mérkőzésén.


A sérült Paul Pogba és Andrea Pirlo nélkül vágott neki a Genoa elleni mérkőzésnek a Juventus, ám ezúttal is pályán volt Carlos Tévez, aki az olaszos tempóban csordogáló meccsbe a 25. percben csempészett látványosságot, amikor a honfitárs Roberto Pereyrától kapott labdát óriási erővel zúdította Mattia Perin kapus feje felett a bal felső sarokba. Tévez a 16. gólját szerezte a bajnokságban, ezzel vezeti a góllövőlistát.

Az volt az első igazán nagy helyzet a mérkőzésen, addig egy-egy lendületesebb Juve-akción, Fernando Llorente-lövésen kívül nem sok mindent lehetett feljegyezni. A gól után is a torinóiak maradtak támadásban, Stephan Lichtsteiner jelentkezett egy fölé szálló lövéssel, a szünet előtt pedig Llorente fejese után Perin hárított.

A kapust a második félidő elején le kellett cserélni, miután ráesett a vállára. A helyére beálló Eugenio Lamannának nem jutott hálás feladat, de jól helytállt. Tíz perccel a beállása után, a 62. percben tizenegyest végezhetett a Juventus, mert Facundo Roncaglia buktatta Pereyrát, ám a kapus kiütötte Tévez jobb alsó sarok felé tartó labdáját.

A Genoának a büntető kimaradása ellenére nem sok esélye volt a pontszerzésre, mert a Juve-védelem – benne különösen Andrea Barzaglival – remekül dolgozott. 

A listavezető újabb minimalista győzelemmel tett egy lépést a bajnoki cím felé, Massimiliano Allegri csapata sorozatban a harmadik bajnokiját nyerte meg 1–0-ra.

Juventus–Genoa 1–0 (Tévez 25.)

forrás: NSO