Recent comments

Friss Hírek

Handanovic a Romához igazolhat a nyáron

Olasz lapok értesülései szerint a szlovén portás egyre közelebb áll hozzá, hogy nyáron elhagyja jelenlegi kenyéradóját, és új csapatba szerződjön. 


Az új csapatért mindenesetre nem utazna messzire, országon belül oldaná meg a váltást a taljánok szerint.

Handanovic karrierje már korábban is összefonódott Morgan De Sanctis-szal. A szlovén portás 2004-ben, 20 évesen érkezett meg a Friuliban székelő Udineséhez, de a klub akkor még nem bízott a fiatal játékosban, sokkal inkább rutinos kollégáját, De Sanctis-t részesítették előnyben. Handanovic így több évet is kölcsönben töltött: a Treviso, a Lazio és a Rimini voltak az állomások – a Sasokhoz éppen a Roma jelenlegi sportigazgatója, Walter Sabatini vitte el.

Végül 2007-ben, miután De Sanctis Sevillába igazolt, Handanovic visszatért a klubhoz és első számú hálóőr lett, megindulva felfelé az emelkedőn.Végül 5 kiváló év és 182 meccs után szerződött az Interhez, ahol a liga egyik legjobb kapusává nőtte ki magát.

Idén nyáron viszont a történet ismét találkozhat De Sanctis (és Sabatini) karrierjével. A Corriere dello Sport beszámolói szerint ugyanis Handa nem máshova, mint a Romához igazolhat a nyáron, ahol éppen a jó eséllyel távozó De Sanctis helyét venné át.

Az olasz lapok egyöntetűen állítják, Handanovic távozásának oka, hogy nem tudnak dűlőre jutni 2016-ban lejáró szerződése meghosszabbításának ügyében: a kapus jelenlegi 2,2 milliós bérét szeretné 3 milliósra felnyomni, mivel azonban ezt a Nerazzurri nem szeretné neki megadni, a Pénzügyi Fair-play könnyen az ő személyében szedheti első milánói áldozatát.

Az olaszok szerint tehát a Roma és a kapus között már gőzerővel folynak a tárgyalások, sőt, a személyes feltételekben már közel járnak a megegyezéshez. 

Ami pedig a két klub közötti egyezkedést illeti: a Football Italia szerint a Nerazzurri szívesen venne egy játékoscserét is, aminek keretén belül az ő akadémiájukon nevelkedett Mattia Destro térne vissza hozzájuk. Destro jelenleg a városi rivális Milan alkalmazásában áll, ami bonyolíthatja a dolgokat, de könnyen lehet, hogy a Rossoneri végül nem tart majd igényt a válogatott centerre.

Handanovic esetében is beigazolódhat a mondás, miszerint minden út Rómába vezet?

forrás: azzurri.co.hu