Recent comments

Friss Hírek

A 32. forduló krónikája

A 32. fordulót rendezték a hétvégén a Serie B-ben.


Újra 9 pontra nőtt a Carpi előnye a második helyezett Bolognához képest, miután a piros-fehérek történetük során először tudták legyőzni idegenben a Ternana együttesét. A történelmi győzelmet Simone Romagnoli első félidő hajrájában jegyzett találata eredményezte, így az éllovas kijavította a múlt hétvégi fiaskót és négy fordulón belül a harmadik győzelmét aratta.

Ezzel szemben a Bologna nem tudta elhozni a három pontot a Trapani vendégeként, csak egy szenvedős, gól nélküli döntetlenre voltak képesek Szicíliában. Ráadásul a gránátok sokkal inkább közelebb álltak a győzelemhez, nekik volt több helyzetük, a Bologna támadói még csak kaput eltaláló lövést sem értek el a 90 perc alatt. A szicíliai együttes az 1 ponttal nem lehet igazán elégedett, továbbra is csak 2 ponttal előzik meg a play-out-ra kényszerülő csapatokat.

A Vicenza visszavette a harmadik helyet, miután az edzőváltás óta még gólt sem kapó Modena vendégeként aratott 2-1-es győzelmet. A kanárik színeiben Pablo Granoche már az első percben megszerezte önmaga 15. gólját, de még a félidő derekánál Andrea Cocco válaszolt a 14. góljával, majd a 63. minutumban Stefano Giacomelli találata eredményezte a három pontot a venetóiak javára. A Modena jelenleg a középmezőnyben foglal helyet, a csapat első vereségét szenvedte el a Menotti-Pavan edzőpáros irányítása alatt, míg a Vicenza veretlen sorozata immár 11 mérkőzést számlál.

Meglepetésre az Avellino hazai pályán 2-1-re kapitulált a Perugia ellen. Pedig a farkasok Marcello Trotta találatával vezettek a szünetben, Diego Falcinelli a hajrában duplázni tudott, a 85. és a 91. percben szerzett góljait eredményezték az umbriai győzelmet. A dobogóról lecsúszó zöld-fehérek négy fordulón belül harmadszor kapituláltak, míg a Perugia az utolsó öt játékhéten 3-1-1-gyel mutat javuló tendenciát és már csak egyetlen pont választja el a play-off-tól.

A négy hét alatt a harmadik győzelmét szerző Spezia a Latina 2-1-es legyőzésével átmenetileg az ötödik helyre kapaszkodott fel, hétfőn még a Frosinone lejjebb taszíthatja őket. A ligúriai csapat találatait szokás szerint a Giannetti-Catellani csatárpáros szerezte, a nerrazzurrik csak 0-2 után tudtak szépíteni Oduamadi jóvoltából, a vereséggel továbbra is csak a legutolsó bennmaradó helyet birtokolják.

Nem segített az edzőváltás a Livorno csapatán, s a toszkánok Cristian Panuccival a kispadon is veszítettek hazai környezetben a Cittadella ellen 1-0-ra. A vendéglátók hiába alakítottak ki rengeteg helyzetet, megint hadilábon álltak a góllövéssel, az elmúlt hat forduló alatt egyetlen mérkőzésen tudtak gólt szerezni, amikor 3-1-re győztek a Ternana ellen. Ezúttal Sgrigna büntetője döntött a 40. percben, ráadásul az 58. minutumtól a toszkánok emberhátrányban játszottak. A Livorno még épphogy nyolcadik, a Citta a 14. helyen áll.

Megszerezte első idei győzelmét a Pro Vercelli csapata, amely a Virtus Lancianót győzte le 2-1 arányban. Ettore Marchi megszerezte a 16. találatát és egyedül vezeti a góllövőlistát, másik találatukat Di Roberto lőtte. Győzelmükkel elmozdultak az osztályozós helyről, míg a Lanciano az Avellino elleni meglepetés siker után visszacsúszott a tizedik helyre.

A Catania tovább szenved, ezúttal az első profi szezonját játszó Virtus Entella diadalmaskodott ellenük 2-0 arányban. A genovaiak hőse Gaetano Masucci volt, csapata mindkét gólját a rutinos támadó szerezte. Az Entella az elmúlt négy mérkőzéséből hármat megnyert, egyet döntetlenre adott és egyre inkább nyugodtak lehetnek a bennmaradást illetően, míg a kieső helyen egyre nagyobb bajban lévő szicíliak nyeretlensége január 31-e óta tart.

A Crotone fontos három pontot szerzett a Brescia 2-1-es legyőzésével. Mindkét oldalon ítéltek egy-egy büntetőt, a calabriaiak soraiból Ciano és Stoian volt eredményes, egyik legjobb játékosuk Torregrossa kiállítása miatt az utolsó tíz percben emberhátrányban játszottak, de az oroszlánok erejéből csak egy szépítő gólra futotta Corvia révén.

A Brescia továbbra is óriási bajban van, négy meccs óta nyeretlen, a 6 pontos levonás pedig könnyen végképp megpecsételheti sorsukat.

forrás: Serie B magyar oldal