Recent comments

Friss Hírek

A Calciopoli egy pisztoly volt üres tárral

A Juventus egykori igazgatóját, Luciano Moggit két vádpontban is felmentették a Calcipoli-botránnyal kapcsolatos vádak alól, míg egy harmadik esetében elévülés miatt ejtették a vádakat, s a korábban kirótt börtönbüntetés a bíróság döntése értelmében eltörlésre került.

 
"Kilenc esztendő leforgása alatt egyetlen játékvezetőt, De Santist találták bűnösnek, aki közben semmi rosszat nem tett." - nyilatkozta Moggi a Mattino 5-nek. "A Calciopoli egy pisztoly volt üres tárral, a bizonyítékok nem léteznek, s tévedés történt.

Vajon ki volt a részese a rendszernek, ha az összes játékvezetőt felmentették? Kilenc év után végül úgy találták, hogy minden szabályos volt, s senki sem befolyásolt másokat.


Tizenkét évig tartózkodóak voltunk, anélkül, hogy akár egyetlen lírát költöttünk volna. Egyáltalán nem volt pénzünk, s mielőtt vettünk egy játékost, előbb pénzzé kellett tennünk egy másikat, mint amikor Zinedine Zidanet pótoltuk Pavel Nedveddel."

A 2006-ban kirobbant Calciopoli-botrány következtében, a Juventustól két bajnoki címet is elvettek, a csapatot pedig száműzték a második vonalba. A legújabb fejlemények, így Moggi felmentése azt is jelenti, hogy a Juventus is ártatlan azokban a vádakban, amelyek a klub meghurcolásához vezettek. A Juventus mintegy 443 millió eurós kártérítésről szóló keresetet nyújtott be az Olasz Labdarúgó Szövetséggel szemben, s a keddi döntés erősítheti a torinóiak álláspontját.

"Nem tudom, hogy mi fog történni, azonban valaminek történnie kell. Ez egy szerencsétlen ügy. Kilenc évig bohóckodtunk, s az eljárás nem hozott semmiféle eredményt.

Hatalmas károkat eredményezett, s rengeteg ember tönkrement. Ez a helyzet. 

Kilenc év alatt megállapították, hogy a Serie A bajnoksága szabályszerű volt, a játékvezetők sorsolása szabályszerű volt, s a játékvezetők kijelöléséért felelős személyekkel folytatott kommunikáció nem volt kizárólagos érvényű."

Moggi nem tisztázta magát az összes vádpontban, hiszen közöttük akad olyan is, amely esetében a vádakat elévülés miatt ejtették.

"Nem kaptam teljes felmentést? Nem, azonban így is elégedett vagyok. Százötven tanúnk volt, azonban csupán huszonnégyen szolgáltak bizonyítékkal, a többieket nem vették számításba. Örülök azoknak, akiket felmentettek, s azoknak, akik közel maradtak hozzám. Összességében elégedett vagyok azzal, ami történt."

forrás: juventuz.blog.hu