Recent comments

Friss Hírek

Egységesnek kell maradnunk

Rudi Garcia a Cesena elleni mérkőzés sajtótájékoztatóján kijelentette, a Roma úgy tud kilábalni a hullámvölgyből, ha egységes marad.


"Ebből a nehéz helyzetből csak úgy tudunk kilábalni, ha a csapat egységes marad és őszintén, most sokkal közelebb vagyunk egymáshoz, mint korábban bármikor."- kezdte Garcia.

"Egyértelmű, hogy én a szerződésem végéig itt maradok, nem fogok felmondani. Azért vagyok itt, hogy nyerjek. Ebben az évben ez nem lesz könnyű, de ott van még előttünk a jövő. A szezon végén a klubbal közösen levonjuk a megfelelő következtetéseket, számot vetünk az idei évről, de a játékosok nagyon jól tudják, hogy engem mi motivál és mik a céljaim."

"Most a legfontosabb találkozóra összpontosítunk, ami a vasárnap esti Cesena elleni meccsünk és ahol újra nyerni akarunk. Hogy a csapatnak jó-e a hozzáállása? Nyilvánvalóan igen. A csapat tudása lényegesen afölött van, mint amit az utóbbi időben látni lehetett. Mindig az ellen küzdök, hogy ne üljünk a babérjainkon. Most mindenki tisztában van azzal, hogy a maximumot kell nyújtania, együtt kell küzdenünk."

A szurkolók a csütörtöki meccsen előbb elhagyták a Curva Sud-ot, majd az utolsó 10 percre visszatértek és elkezdték a saját játékosaikat szidalmazni.

"Ahogy Keita is mondta már a csütörtöki meccs előtt, egy klub számos összetevőből áll, köztük a csapatból és a szurkolókból. Egy játékos jobban tud dolgozni és teljesíteni, ha érzi a szurkolók támogatását. Ha ellene vannak, akkor bizonyos dolgok sokkal nehezebbé válnak. Nagyon jó példa erre Gervinho egy az egybeni helyzete Netóval csütörtökön. A szezon elején biztos, hogy gólt szerzett volna belőle. Most pedig mi vagyunk az elsők, akik a legszomorúabbak a kialakult helyzet miatt. Nyíltan kell kommunikálnunk a szurkolókkal és kölcsönösen kell tisztelnünk egymást. A nagyközönség előtt én mindig a csapatom mellett fogok kiállni, míg az öltözőben nagyon kemény is tudok velük lenni."

Francesco Totti sérülés miatt nem léphet majd pályára a Cesena ellen, míg Doumbia később csatlakozik a csapathoz.

"A Cesena egészen jó csapat, akik olyan talajú pályán is tudnak játszani, amihez mi nem nagyon szoktunk hozzá. Oda kell figyelnünk a Cesenára, de koncetráljunk a saját céljainkra, ami a győzelem. Magabiztosságra, sikeréhségre és határozottságra van szükség. Egyszerűen nem szabad a rossz sorozattal takarózni."

A Cesena elleni keret: Astori, Cole, De Rossi, De Sanctis, Doumbia, Florenzi, Gervinho, Holebas, Ibarbo, Iturbe, Ljajic, Lobont, Manolas, Nainggolan, Paredes, Pellegrini, Skorupski, Spolli, Torosidis, Totti, Ucan, Verde, Yanga-Mbiwa 


forrás: asroma.hu