Recent comments

Friss Hírek

Szigorúbb pénzügyi ellenőrzést vár el a ligától az elnök

Az olasz profi labdarugókat tömörítő szervezet (AIC) elnöke, Damiano Tommasi ma a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában hangot adott aggodalmainak.


Az interjú apropóját a Parma csapata adja, ugyanis a játékosok már kilenc hónapja nem kaptak fizetést. A klub vezetői számára február 15-ig adtak határidőt, hogy fizessék ki őket, vagy legalább kezdjék el utalni az elmaradt béreket. Tommasi pedig lépéseket vár a klubtól.

Az elnök szerint azonban nem csak az elmaradt fizetések jelentik az egyetlen problémát, hanem az illegális sportfogadás megjelenése, illetve elterjedése is. Véleménye szerint, amikor egy klub rossz pénzügyi helyzetbe kerül, mint most a Parma, úgy megjelenhet a játékosok körében az alternatív pénzszerzési forma. 

Tommasinak ugyanakkor az a véleménye, hogy maga a klub is belefolyhatott ilyen ügyletekbe. Persze semmit sem akar elhamarkodottan kijelenteni, és ez inkább csak az ő magánvéleménye.

A szakszervezeti elnök emellett szigorúbb ellenőrzést vár el a ligától a pénzügyek terén, mivel a Parmával már tavaly nyáron sem volt minden rendben. 

Ezért szerinte a Serie A-s indulási jogot meg kellett volna vonni tőlük. Fontos, hogy megfelelően felfigyeljenek ezekre a jelekre a jövőben, amihez a Parma idei helyzete áll példaként, és nem szabad engedni, hogy akár egyetlen elmaradt fizetés is legyen.

forrás: azzurri.co.hu