Recent comments

Friss Hírek

Az eső után: következzen a rangadó!

A hatalmas presztízsű genovai rangadót eredetileg szombaton rendezték volna, azonban az időjárás közbeszólt, így a bajnokság 24. fordulójának záró meccsét, a Sampdoria - Genoa összecsapást kedden kora este rendezik meg.



A hatalmas esőzés miatt nem rendezték meg az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati mérkőzését, a Sampdoria-Genoa összecsapást.

A szövetség még szombat késő este döntött az új időpontról, amely szerint február 24-én kedden, 18:30-tól kerül sor a genovai derbi pótlására. Gianluca Rocchi játékvezető először negyedórás várakozást rendelt el, majd kijött labdát ejteni, de a pálya állapota nem tette lehetővé a mérkőzés megrendezését.

A Samp ezt a presztízscsatát használná arra, hogy újra visszatérjen a győzelmek útjára, ugyanis ez legutóbb január közepén, a sereghajtó Parma ellen sikerült a csapatnak. Azóta Szinisa Mihajlovics együttese három tétmeccsét elveszítette, kettőn pedig döntetlent játszott. A Genoa ellenben sokkal jobb szériát fut: Gian Piero Gasperini tanítványai ugyanis legutóbbi három bajnokijából egyszer döntetlent játszott, a Lazio és a Hellas Verona ellen pedig bezsebelte a három pontot.

A két együttes egyébként szeptember végén már összecsapott a Serie A 2014/2015-ös szezonjában. Azt az amúgy igencsak izgalmas összecsapást a Samp nyerte Manolo Gabbiadini a hetvenötödik percben szerzett találatával 1-0-ra.

Ennek ellenére a genovai rangadónak nincsen esélyese ezúttal sem. Márcsak azért sem, mert mindkét gárda harminchat pontot gyűjtött be eddig a pontvadászatban és jelenleg a hatodik és a hetedik helyen tanyáznak. Jobb gólkülönbsége miatt a Samp áll jobban. Egy esetleges három ponttal egyébként a győztes megközelítheti a dobogó harmadik fokán álló Napolit. 


A Sampdoria mestere, Szinisa  Mihajlovic a halasztás ellenére sem tervez változtatást a kezdőben. Tehát az eredeti forgató könyvhöz hasonlóan Eto’o és Muriel is csak a padon foglal majd helyet a kezdő sípszó pillanatában. De a csapatban lesz egy abszolút újonc Acquah személyében, aki még sohasem játszott derbin Olaszországban. Hasonlóan Nianghoz a Genoában, aki Milánóból érkezett a téli mercato alatt, de neki azért már jutott egy szűk 10 perc egy milánói derbin.

A Doria várható kezdője: Viviano-Regini, Romagnoli, Silvestre, De Silvestri- Acquah, Palombo, Obiang-Soriano-Eder, Okaka.

Arról már szombati előzetesünkben beszámoltunk, hogy a frissen érkezett Boriello egyenlőre csak a kispadon foglal majd helyet, de most a középhátvéd Nicola Burdisso játéka is kérdésessé vált. Gasperini mester a jól bevált 3-4-3-as felállásban küldheti pályára övéit ma este.

Genoa kezdő: Perin- De Maio, Burdisso(?), Roncaglia-Edenilson, Kucka, Bertolacci, Rincon-Niang, Perotti, Iago.

A meccset 18:30-tól élőben tekinthetjük meg a Digi Sport 2-n. 


forrás: digisport.hu/azzurri.co.hu