Recent comments

Friss Hírek

A Roma egy, a Milan és a Lazio három pontot szerzett

A bajnokság 24. fordulójában pályaválasztóként nyert a Lazio és a Milan, idegenben játszott döntetlent a Roma.   


Az első félidő közepén megérdemelten jutott vezetéshez a mezőnyfölényben játszó Roma: a 26. percben Francesco Totti középen kapott labdát, igazított rajta egyet, majd 22 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. Francesco Benussi kapust megviccelhette a pont előtte lepattanó labda, de azért az ő felelőssége is a gól: későn indult el a lövésre (0–1). 

Kényelmesre vette a folytatást a Roma, már kevésbé törekedett az akciók lezárása, mint a vezetés megszerzése előtt. Ettől függetlenül derült égből a villámcsapásként érhette a rómaiakat a vendéglátók találata. A 38. percben egy bal oldali szögletre jó ütemben emelkedett az ötösnél Bosko Jankovics, a labda Morgan De Sanctis könnyű zsákmánya lett volna, ha nem kapott volna gellert a blokkolni szándékozó Seydou Keitán. Így viszont öngóllal egyenlítettek a házigazdák (1–1).

A játékot a szünetet követően is a vendégek irányították, ám az első nagyobb helyzet a házigazdák előtt adódott: Emil Hallfredsson lövését a gólvonalon vészkapusként mentő Vaszilisz Toroszidisz blokkolta. Jó iramú volt a mérkőzés, a középpályán keveset szűrtek és brusztoltak a csapatok, így a játék döntően a hazai tizenhatos előterében zajlott. 

Veronai labdaszerzés után ritkán a római kapu előtt. Totti lecserélését követően viszont alapjaiban változott meg a játék képe. A vendégek akcióiból eltűnt a lendület és az ötlet is, többnyire tanácstalanul passzolgattak a félpályánál. Már az is esemény volt, ha eljutottak a hazai térfél közepére. Hol volt már akkor a gólveszély? 

A Verona eközben feljebb tolta a védekezését, és könnyűszerrel hatástalanította a rómaiak vérszegény támadásait, otthon tartva így egy pontot.

Hellas Verona–AS Roma 1–1 (Keita 38. - öngól, ill. Totti 26.)


Giacomo Bonaventura 22. percben szerzett góljával szerzett vezetést az AC Milan otthon a Cesena ellen: a 25 éves középpályás a francia légiós, Jérémy Ménez kiugratását váltotta gólra. 

A győzelmet csak a 89. percben biztosította be a milánói együttes: Giampaolo Pazzini egy büntetőt értékesített.

AC Milan–Cesena 2–0 (Bonaventura 22., Pazzini 89. - 11-esből)


Nem sokáig örülhetett a vezetést a 26. percben megszerző Palermo, amely mindössze hét percig játszhatott gólelőnyben. Az akkor egyenlítő Lazio a hajrához érve a három pontot érő találatot is megszerezte.

Lazio–Palermo 2–1 (Mauri 33., Candreva 78., ill. Dybala 26.)


A 22. percben vezetést szerző Empoli a szünet után azonnal megduplázta előnyét, hogy a 67. percben szerzett harmadik – Massimo Maccarone második – találatával lezárja a Chievo elleni mérkőzést.

Empoli–Chievo 3–0 (Rugani 22., Maccarone 46., 67.)

forrás: NSO