Recent comments

Friss Hírek

Pirlo csodagólja után 10-re kerekített a Juventus

Bár az első gólt a bennmaradásért harcoló vendégek szerezték, az éllovas Juventus hazai pályán 2–1-re legyőzte az Atalantát a 24. forduló péntek esti nyitómérkőzésén.


Hiába játszott fölényben a Juventus, az Atalanta szerezte meg a vezetést: a 25. percben Daniele Baselli közeli lövését Gianluigi Buffon még nagy bravúrral védte, a szögletet követően azonban ő is tehetetlen volt – Giulio Migliacco fejese a jobb kapufáról a gólvonalon túlra pattant (0–1).

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Juve, csakhogy Roberto Pereyra közeli lövését Marco Sportiello lábbal védte. A támadásban maradó „zebrák" a 39. percben aztán tényleg egyenlítettek: Andrea Prilo szöglete után ide-oda pattogott a labda az öt és felesen belül, Fernando Llorente volt a legszemfülesebb, és a hálóba gurított (1–1).

Az egyenlítő gólnál lehetett vitatkozni arról, hogy a labdáért szintén meginduló Carlos Tévez vajon lesen állt-e, azonban a következő Juve-találatot nem „gyengítette" semmi: a 45. percben a bergamóiak térfele közepén Pirlo keresztbe vezette a labdát, majd úgy döntött, lő, és a jobbal tökéletesen eltalált labda mintegy 25 méternyi repülés után a kapu bal oldalába vágódott (2–1).

A második játékrész legnagyobb helyzetét Paul Pogba hagyta ki – a francia közvetlen közelről leadott fejesét Sportiello vetődve védte –, ezzel együtt nem volt meggyőző a torinóiak fölénye, az Atalanta az utolsó pillanatokig eséllyel küzdött az egyenlítő gólért. 

A három pont azonban így is, úgy is három pont, vagyis a Juventus ugyanúgy győzelemmel hangolt a Bajnokok Ligája jövő heti nyolcaddöntőjére, mint leendő ellenfele, a Borussia Dortmund.

Juventus–Atalanta 2–1 (Llorente 39, Pirlo 45., ill. Migliacco 25.) 

forrás: NSO