Recent comments

Friss Hírek

Lotito, a keresztapa

A Lazio elnöke nem először kerül az újságok címlapjára botrányos megközelítésben. 


A viselkedése és kommunikációja alapján csak “keresztapaként ” emlegetett sportvezetőnek minden szinten bejárása van az olasz futballban. Az itáliai labdarúgás befolyásos alakja hivatalosan elnöki tanácsadóként segíti Carlo Tavecchiót, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnökét (FIGC). Egy alkalommal még azt is megengedhette magának, hogy leült az olasz nemzeti csapat kispadjára is hivatalos mérkőzésen!

Az olasz média képviselői tavaly nyáron kész tényként közölték, hogy Claudio  Lotito segítségével került a helyi labdarúgás trónjára Tavecchio. És nem feltétlenül tiszta eszközöket használt célja eléréséhez Don Direttore.

Jelenleg egy titokban rögzített telefonbeszélgetés miatt került a támadások középpontjába. Ugyanis ez év január 28-án rögzített beszélgetés ismét elég sötét képet fest le labdarúgás viszonyairól.

Ekkor  a harmadosztályú Salernitana tulajdonosaként “társalgott” a szintén harmadik ligás Ischia sportigazgatójával, Pino Iodicével. Többek között a Lega Pro elnökének megbuktatásáról esett szó, de aztán előkerültek erősebb témák is a kontakt során.

Szóba került Maurizio Beretta, az Olasz Liga elnöke is, akiről elmondta, hogy nincsen döntési joga a fontos ügyekben, és azt érzékeltette, hogy majd dönt helyette más… talán ő? De milyen ügyekben?

Például, hogy a jelenleg a másodosztályban a feljutásra pályázó Carpi előretörése nem tenne jót a Serie A költségvetésének. Mivel a kis csapatra senki sem lenne kíváncsi-amelynek a közvetítési jogokra lenne kihatása-negatívan. A beszélgetésben megemlítette, hogy kérdőre vonta a Serie B elnökét, Abodit erről a tényről. 

A válságban lévő Parmáról beszélt, és arról, hogy a másodosztály elnöke “ne hozza fel “(?)a kis csapatokat a Serie B-ből,a  Carpit, Frosionét, vagy a Latinát. “- Ezeket az együtteseket kinek tudom eladni, azt sem tudják sokan, hogy léteznek ilyen gárdák Olaszországban…

Elmondta, hogy ő kínálja megvételre a tévés jogokat, amelyből 1.2 milliárd euró bevétele van a szövetségnek. És az is az ő érdeme, hogy egy asztalhoz ültette a média háborúban álló két csatornát, a Sky-t és a Mediasetet, vagyis Murdocot és Berlusconit...

Magát a legbefolyásosabb sportvezetőként ábrázolta a beszélgetés során, és elmondta, hogy neki több hatalma van, mint a többi rivális sportvezetőnek összesen…

A közelmúltban felröppent az a hír, hogy a játék vezetők küldése sorsolás alapján, véletlenszerű lenne az első osztályban. Ezt Marcello Nicchi, az Olasz Játékvezetők Szövetségének elnöke jelentette be. Őt egyenesen idiótának nevezte az Iodicével folytatott telefon alkalmával…

A La Repubblica honlapján közzétett telefonbeszélgetés megjelenése után Tavecchio elnök tűzoltásképpen azonnal közleményt adott ki. Elmondta, hogy a másod osztályban a feljutás a pályán dől el, minden más logika elfogadhatatlan… na bumm, ezt ki gondolta volna?

Az eszmecserét kiszivárogtató Iodice közölte, hogy az itáliai labdarúgás megtisztítása és a “kártékony ” Lotito kiiktatásának reménye vezérelte a hanganyag nyilvánosságra hozatalakor, semmi más… Azt még hozzátette, hogy a saját biztonságának érdekében őriz még egy felvételt arról, hogy a Lazio vezető súlyosan megfenyegeti egy másik beszélgetésben , amely feltehetően a kiszivárgott hanganyag után keletkezett…

A manapság kirobbanó botrányos ügyekben az Olasz Kormány is megszólalt, követelve a mai futball működési rendszerének gyökeres átalakítását. Az Olasz Olimpiai Bizottság(CONI) elnöke pedig nevén nevezte a dolgokat: “-Ha most sem változik semmi, az csakis annak a jele, hogy az olasz futballt maffiaeszközökkel működő kör próbálja, és irányítja is.”

A fent említett maffiakört ” Cupola”-nak szokták nevezni, amit a 2006-os Calciopoli bundabotrány során aggattak az ismeretlen(?) személyekből álló szervezetre.

Természetesen a fő kolompos Claudio is megszólalt az ügyben. Tömör közleményben vállalt az elmondottakat, , sőt úgy fogalmazott, hogy “csak” fel akarta hívni a figyelmet arra a negatív hatásra, amellyel a provincionális kis klubok feljutása fenyeget.

Hogy az itáliai labdarúgást szeretőkön  kívül még kinek kell aggódnia a kitudódott beszélgetés miatt? Talán Iodicének, nehogy Lotito kérjen majd egy szívességet valakitől-az eltávolítására… vagy csak túlzottan élénk a fantáziánk?

forrás: azzurri.co.hu