Recent comments

Friss Hírek

Idegenben ikszelt az Inter és a Fiorentina

A labdarúgó Európa-ligában a nyolcaddöntőért folyó csatában az Internazionale őrült meccsen 3–3-as döntetlent ért el a Celtickel szemben, a Fiorentina értékes döntetlent játszott a Tottenham vendégeként.


Négy perc, ennyire volt szüksége a milánói gárdának, hogy megszerezze a vezetést Glasgow-ban, ahol Vad II István fújta a sípot. Xherdan Shaqiri szedte fel saját kipattanóját, majd a kapuba gurított. A skótok még fel sem ocsúdtak, jött a következő csapás, Rodrigo Palacio kotorta a kapuba a labdát egy eltévedt beadást követően.

Igen ám, de a Celtic nem adta fel, és egy perc alatt csodát tett. A 24. percben betalált a mindössze 22 esztendős, a Dundee Unitedtől a télen szerződtetett Stuart Armstrong, majd a kezdőrúgás után szinte azonnal Campagnaro öngóljával ki is egyenlítettek a zöld-fehérek.

Sokáig nem tartott az örömük, Palacio második góljával így is a milánóiak előnyével zárult az első félidő, de így is maradt izgalom a végére: a hajrában John Guidetti ikszre mentette a meccset.

Celtic–Internazionale 3–3 (Armstrong 24., Campagnaro 26. – öngól, Guidetti 93., ill. Shaqiri 4., Palacio 13., 45.)


A Tottenham nem tudott előnyt szerezni a firenzei visszavágóra, sőt az 1–1-es döntetlen kimondottan kedvező a Fiorentina szempontjából.

A londoni együttes jól kezdte a meccset, hiszen Roberto Soldado szép kapáslövésével már a hatodik percben gólt ünnepelhetett, a vendégek azonban a világbajnoki ezüstérmes José Basanta közeli találatával az első félidő végéhez közeledve egyenlítettek. 

A második játékrészben a Spursnél pályára lépett a válogatott formának örvendő Harry Kane, az eredmény azonban nem változott. 

Tottenham–Fiorentina 1–1 (Soldado 6., ill. Basanta 36.)

forrás: NSO