Recent comments

Friss Hírek

Ez nem egy döntő

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri próbálta levenni a terhet fiai válláról, s annak a véleményének adott hangot, hogy a Borussia Dortmund torinói látogatása nem lesz sorsdöntő a csapat életében, ugyanakkor egyértelművé tette, hogy a zebramezes együttesnek reális esélye van bejutni a Bajnokok Ligája legjobb nyolc alakulata közé.


"Bizonyosan nem ez a szezon mérkőzése. Ez nem egy döntő, hanem a nyolcaddöntő első találkozója, így száznyolcvan perc vár ránk." - nyilatkozta a szakember a találkozó előtti sajtótájékoztatón. 

"A Borussia nagyszerű formában van, ahogyan mi is, így türelemre, hideg fejre és taktikára lesz szükség. Fontos mérkőzés, de nem ez lesz a legfontosabb a szezonban.

Ez nem egy Serie A vagy Bundesliga találkozó. Ez lesz az első a két találkozó közül, amelyen a Borussiával nézünk szembe, tudván, hogy nagyon gyorsak és technikásak a támadások során. Ezért meg kell próbálnunk korlátozni az erősségeiket, s rendkívül intenzív mérkőzést kell játszanunk.

Senki sem mondta soha, hogy a Borussia fölöttünk állna, azonban a négy támadójuk nagyon gyors és technikás. Szervezettek és jó focit játszanak, különösképpen támadásban.

Az a célunk, hogy bejussunk a következő körbe. Mivel otthon játszunk, ezért fontos, hogy ne kapjunk gólt, hiszen a Borussia egy olyan csapat, amely sok gólt szerez.

Tisztában vagyunk azzal, hogy jó esélyünk van a továbbjutásra, mindamellett tiszteljük a Borussia csapatát, amely nagyszerű dolgokat művelt az elmúlt esztendők során.

Jürgen Klopp jelentős eredményeket ért el az európai színtéren, 2006-tól fogva újjáépítette a Borussiát, s nagyszerű edző."

Allegrit arról is megkérdezték, hogy vajon mit kapott volna Olaszországban, ha csapata a Borussia Dortmundéhoz hasonlóan pocsék teljesítményt nyújtana a bajnokságban.

"Ez az olasz és a német mentalitás közt különbség kérdése. Nem gondolom, hogy gond lenne, hogy a Borussia a táblázat középmezőnyében foglal helyet, mivel a végére az élmezőny közelében lesznek. A Bayern Münchenen túl, amely saját bajnokságban játszik, ez egy erős pontvadászat."

Az olasz mestert megkérdezték a naponta a pletykarovatban szereplő Paul Pogba visszafogottabb teljesítményéről is.

"Nem aggódom a formája miatt, mivel kiváló fizikális jellemzőkkel bír. Természetesen lesznek mérkőzések, amelyeken jobban játszik, míg másokon kevésbé meggyőző, de nem lehet a szezon ötven meccsén azonos teljesítményt nyújtani. Gólpasszokat teremtett, közel járt ahhoz, hogy gólokat szerezzen, így nem látok problémát."

forrás: juventuz.blog.hu