Recent comments

Friss Hírek

A Juventus a követendő példa

A Sassuolo szakmai vezetője, Eusebio Di Francesco nemrégiben elismerő szavakkal illette a Juventust, vagy, szemponttól függően, éles kritikát fogalmazott meg a többi klubbal szemben, mondván, hogy csak az olasz rekordbajnok fektet be az olasz fociba.


A negyvenötéves tréner a Tuttosport munkatársával osztotta meg gondolatait, és beszélt egykori játékosának, Marco Verrattinak a fejlődéséről is.

A Juventusszal rendszeresen hírbe hozott játékos a szakember véleménye szerint jó példa lehet arra, milyen futballistákat kellene felkutatniuk az olasz kluboknak.

„Marco Verrattit hátrébb húztam, a védősor elé, mivel itt képes legjobban kihasználni labdakezelési és mentális adottságait.” - magyarázta döntését Eusebio Di Francesco.

„Ő nem trequartista, nem rendelkezik a szükséges gyorsasággal, illetve, ami még fontosabb ebből a szempontból, soha nem lő kapura.

A PSG hatékonyan kihasználta a szegényes olasz anyagi konjunktúrát. Voltak ajánlatok a Juve és a Napoli részéről is, azonban a franciaországi megkeresést nem lehetett elutasítani.

Mernünk kellene bátrabbnak lenni. Korábban meg kellene szerezni a tehetségeket, és egyedül a Juventus csapata teszi ezt. Példának tökéletes Paul Pogba. Fizikai és technikai jellemzők káprázatos elegye figyelhető meg a játékában.

Domináns játékos, aki egyszerűen kioltja az ellenfeleit. Érdemes arra, hogy megnyerje az aranylabdát. Nem tudom, hogy az értéke valóban százmillió eurós nagyságrendű, ám megvásárolni egy játékost a felfedezését követően rendkívül egyszerű dolog.

Akkor kell képesnek lennünk a tehetség azonosítására, amikor a játékos még semmibe sem kerül. A Juventus befektetett, aztán várt. Nem minden esetben jön ki a számítás, ez igaz, azonban nekünk ezt a megközelítést kell alkalmaznunk.

Meg kell keresnünk a potenciállal rendelkező fiatalokat, és lehetővé kell tennünk a fejlődésüket. Domenico Berardit és Simone Zazát a Juventusnak készítjük fel.

Domenico Berardi maga a színtiszta technika és elszántság, azonban intelligencia is párosul ezek mellé. Remélem, hogy ilyen is fog maradni. Simone Zaza anarchikus és kiszámíthatatlan játékos, különösen gólszerzés tekintetében.

Ha csatlakoznak a Juventushoz, akkor mindez azért fog megvalósulni, mert a klub fontos játékosnak tartja őket. Véleményem szerint is azok. Ráadásul Domenico Berardi csupán húszéves, és már három éve magas szintű futballt mutat.” - zárta az interjút az Öreg Hölgyhöz köthető játékosok méltatásával a Sassuolo trénere.

forrás: juventuz.blog.hu