Recent comments

Friss Hírek

Megizzadtak Tottiék, hengerelt a Napoli, a Torino nem bírt a Bilbaóval

A Romának csak ikszre futotta erejéből otthon a Feyenoord ellen, míg a Napoli idegenben ütötte ki a Trabzonsport. 

 
A meccs első perceiben a Feyenoord még próbálkozott támadással, de a Roma fokozatosan átvette az irányítást, és többször is veszélyeztette a hollandok kapuját. A Feyenoord végül kijött a szorításból, és támadni igyekezett. Ez a helyzetekhez kevés volt, de ahhoz éppen elég, hogy a Roma kontrázzon. Egy ilyen akció végén aztán a 22. percben a vezetést is megszerezte a hazai csapat.

Toroszidisz ment el a jobb oldalon, majd az alapvonaltól hét méterre középre adott, az ötös vonalánál érkezett Gervinho, aki szépségdíjas mozdulattal, oxival juttatta a hálóba a labdát (1–0).
A gól után még akadt egy-két lehetősége a Romának, de inkább visszahúzódott a térfelére, és nem túl látványos, de eredményes játékkal tartotta az előnyt.

A második félidő első tíz perce tömény unalomban telt el. A Roma várta a Feyenoord támadásait, és lassította a játékot. Csakhogy addig altatott a Roma, amíg ráfázott. Az 55. percben ugyanis egy jobb oldali beadás után Immers a tizenegyespontról fejelt a bal felső sarok felé, Skorupski hatalmas bravúrral a kapufára tolta a labdát. A kipattanó azonban a lesen álló Kazim Kazim elé perdült, aki 5 méterről a hálóba lőtt. A bíró megadta (1–1).

A gól megzavarta a Romát, elpárolgott a hazaiak magabiztossága. Kellett jó tíz perc és két csere, hogy erőre kapjanak a Farkasok, de a hollandok szárnyakat kaptak az egyenlítéstől. Támadott ugyan a Roma, de helyzetet nem tudott kialakítani egészen a 84. percig, amikor Doumbia kétszer is helyzetbe került, de gól nem született. A lelkes hollandok végül kihúzták döntetlennel, és a párharc esélyesévé léptek elő.
 
Roma–Feyenoord 1–1 (Gervinho 22., ill. Kazim Kazim 55.)



Sokáig nem kellett várni az első gólra a Trabzonspor–Napoli találkozón, épp hogy lepergett az első öt perc, a Barcelonát is megjáró brazil, Henrique máris megzörgette a hálót, méghozzá nem is akárhogy. 

A törökök kapusa egy felszabadítás után egyszerűen rárúgta a nápolyiak védőjének fejére a labdát, aki egy kicsit még beletolt, így tökéletes ívben szállt a labda a Trabzon kapujába. Később sem álltak le a kékek, előbb Gonzalo Higuaín, majd Manolo Gabbiadini talált be, majd Mertens kihagyott büntetője után Cristian Zapata állította be a 0–4-es végeredményt. 

Így gyakorlatilag eldőlt a párharc.

Trabzonspor–Napoli 0–4 (Henrique 6., Higuaín 20., Gabbiadini 27., Zapata 92.)


A Torino hazai pályán nem bírt a 2012-es döntős Athletic Bilbaóval. 

A vendégek a ghánai apa és libériai anya gyermekeként születő, 20 évesen az első európai kupameccsén betaláló Inaki Williams góljával korán megszerezték a vezetést, ám a hazaiak a korábbi Barca-csatár, Maxi López duplájával még az első félidőben fordítottak. 

Az argentin csatár két találata azonban nem ért győzelmet, mert a baszkok a 356 nap után eredményes Carlos Gurpegi jóvoltából döntetlenre mentették a meccset.

Torino–Athletic Bilbao 2–2 (Maxi López 18., 42., ill. Williams 9., Gurpegi 73.)



forrás: NSO