Recent comments

Friss Hírek

Túl sok pontot hullajtottunk már el

Massimiliano Allegri nyilatkozatában elmondta, vissza kell nyernie csapatának a megfelelő koncentrációt, mert túl sok pontot hullajtottak már el a bajnokságban, továbbá beszélt a Bildnek adott nyilatkozatáról és több játékosról is.




A Bianconeri ma este fogja vendégül látni az Atalanta csapatát, utána pedig kedden a Bajnokok Ligájában lép pályára a legjobb 16 között, ahol a Borussia Dortmund lesz az ellenfelük.

„Este úgy kell játszanunk, hogy tudjuk mennyire fontos az a három pont, amit megszerezhetünk” – kezdte a mérkőzés előtti sajtókonferenciáját Allegri. „Úgy gondolom, hogy szem elől tévesztettük a céljainkat, amiket a szezonban el szeretnénk érni. Úgy tűnhet, hogy a bajnokság már lefutott és megnyertük. De szerintem a számok nem ezt mutatják. Az igaz, hogy néhány ponttal a Roma előtt vagyunk, de még nagyon sok mérkőzés van hátra, ezért újra el kell érni azt, hogy csak a következő mérkőzésre koncentráljunk.”

„Az Atalanta ellen játszunk és meg kell próbálnunk megszerezni azt a fontos három pontot, aztán majd készülhetünk a keddi Bajnokok Ligája mérkőzésre. Túl sok pontot hullajtottunk már el. A Cesena ellen jól játszottunk, de úgy gondolom, mindenki látta mi történt: vesztettünk két pontot. Az elismerés a Cesenának jár, nagyszerű mérkőzést játszottak, azt csinálták, amit kellett, mi pedig nem tudtunk megnyerni egy fontos meccset. De még ha győztünk is volna a Cesena ellen, akkor se változott volna semmi a bajnokságban, mert a kilenc pont előny sem jelenti azt, hogy megnyertük a Scudettót. Nem szabad elszállni magunktól, folytatni kell a munkát és egyszerre csak egy mérkőzésre kell koncentrálnunk, aztán szerezzünk annyi pontot, amennyit csak tudunk. Ezúttal azok lépnek pályára az Atalanta ellen, akik a legjobbak voltak az edzésen. A rotáció egy olyan szó, amely nem létezik a számomra, de bárki is lépjen majd pályára, azt a legjobb mentális és fizikai állapotban fogja megtenni.”

Allegrit kérdezték a német lapnak nemrégiben adott nyilatkozatáról is, ahol azt hangoztatta, hogy a legfontosabb dolog a hazai Bajnokok Ligája mérkőzésen a kapott gól elkerülése.

„Azért mondtam ezt, mert nem csak egy mérkőzést fogunk velük játszani. A legjobb 16 között két mérkőzést kell játszani, amelyeknek a kulcsa, hogy otthon ne kapjon gólt a csapat. Ha választhatnék, akkor természetesen a győzelmet választanám, de ha nem sikerül nyernünk, akkor jobban járunk egy 0-0-s döntetlennel, mint az 1-1-el. Ez volt a válaszom akkor is és most is. Két mérkőzést játszunk, így fent kell tartanunk az egyensúlyt, mert a célunk az, hogy továbbjussunk. Ha itthon egy 0-0-s döntetlent érünk el, idegenben pedig 1-1-et akkor teljesítettük a küldetésünket. Csak ismételni tudom magam, ha itthon nem kapunk gólt, akkor lépéselőnybe kerülünk.”

A korábbi Milan edző beszélt Andrea Pirlo és Carlos Tévez szerepéről is a csapatban.

„Tévez kétség kívül nemzetközi szinten is egy minőségi és karakterisztikus játékos, ami nagyon fontos a csapatnak. Minden együttesnek meg van az ilyen játékosa, ott van Messi a Barcelonában, Cristiano Ronaldo a Real Madridban és Ibrahimovic a PSG-ben.”

„Az normális, hogyha ilyen nagyszerű játékosaid vannak, akkor ők kulcsfontosságúvá válnak a csapat számára. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy Tévez nélkül nem nyerhettük volna meg a Cesena elleni mérkőzést.”

„Ami Pirlót illeti, még annak ellenére is, hogy olykor nagy nyomás van rajta, tud higgadtan játszani. Nem lenne ésszerű, ha egy hibája után megváltoztatnánk a játékunkat, csak mert gólt kaptunk belőle a Cesena ellen. Andrea nagy pluszt jelent a csapatnak, különösen technikai szinten. Tartást tud adni a csapatnak és akkor is egy biztos pont, amikor nyomás alatt kell játszanunk. Szerintem ez normális, hogy próbáljuk kihasználni a képességeit.

Végül pedig Andrea Barzagli helyzetéről is szót ejtett a Mester.

„Szerintem még szüksége van egy újabb edzőmérkőzésre, így szerdán a Borussia elleni találkozó után játszani fogunk egy barátságos meccset, hogy lássuk a többieket is, akik nem játszottak kedden, milyen kondícióban vannak. Egyébként nagyon jól halad Barzagli, úgy hiszem készen áll, és közel van már a visszatérése.”

Várható kezdőcsapatok:

JUVENTUS (4-3-2-1): Buffon; Cáceres, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio, Pirlo, Pogba; Pereyra; Morata, Tévez.

ATALANTA (4-4-2): Sportiello; A. Masiello, Stendardo, Bellini, Del Grosso; Zappacosta, Cigarini, Migliaccio, Emanuelson; Boakye, Denis.

forrás: juventushungary.hu