Recent comments

Friss Hírek

Fokozott készültség Rotterdamban

A közelgő Európa-liga visszavágó miatt Rotterdamban megszigorítják a rendőri ellenőrzéseket és komoly erőkkel fogják várni az olasz drukkereket.


Ez a fokozott készültség azért fontos, mivel a múlt heti odavágón a holland szurkolók letették a kézjegyüket Rómában: összecsaptak a rendőrökkel, megrongáltak egy frissen felújított szökőkutat, valamint a város történelmi központjában elég nagy kuplerájt hagytak maguk mögött.

A rotterdami rendőrség szóvivője azt ecsetelte, hogy lehetséges, hogy a Roma szurkolói revansot vesznek a városon. A szóvivő hozzátette, hogy a múlt heti események ellenére már hetek óta készülnek a holnapi mérkőzésre, és a legmagasabb biztonsági kockázattal illette a visszavágót. Viszont pont a múlet heti eset miatt – az eredeti tervekkel ellentétben – több rendőrt fognak kivezényelni.

A holland rendőrség becslése szerint olyan 2700 olasz szurkoló kísérheti el a csapatát, amelyből 10% potenciális bajkeverő, aki csak a balhéért megy ki. Olasz kollégák is segíteni fogják a hollandok munkáját, akik tapasztalataikat igyekeznek átadni, hogy melyek azok a személyek, akikre különösen kell figyelni.

A Roma szurkolói nem mászkálhatnak majd szabadon a városban, félve a szurkolói attrocitásoktól. Ezért őket a város történelmi kikötőjében fogják elkeríteni, ahonnan majd buszokkal szállítják a meccs megkezdése előtt a De Kuip stadionba.

forrás: azzurri.co.hu