Recent comments

Friss Hírek

Nem dőlhet hátra az Inter

Ma este 19:00-kor kezdetét veszi az Internazionale – Celtic Európa-liga visszavágó. 


A két csapat egy hete a Glasgow-i odavágón izgalmas 3-3-at játszott, így komoly esélyekkel várja a ma esti mérkőzést az olasz csapat.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy hátradőlve élvezhetik az elkövetkező 90 percet. Az Internazionale vezetőedzője, Roberto Mancini szerint a játékosai nem engedhetik meg maguknak, hogy kényelmesen focizgassanak, mert a skótok kíméletlenül ki fogják ezt a lustaságot használni.

Mancini kiemelte, hogy csapatának leginkább az utolsó 15 percben kell koncentrálnia, mert a legutóbbi három mérkőzésen – a Napoli, a Torino és a Celtic ellen -  mentálisan is elfáradtak a meccs végére, és ez okozhatta, hogy – elkerülhető – gólokat kaptak. A mester elismerte, hogy játékosai fáradtak, mivel az elmúlt három hét alatt ez a 6. mérkőzésük. Ráadásul hétfőn a Cagliari otthonából csak egy szoros győzelemmel tudták elhozni a három pontot, ami szintén sokat kivett belőlük.

A Celtic-nek pedig abszolút nincs veszíteni valója. Ronny Deila-nak szinte a teljes keret a rendelkezésére áll, mindegyik posztra több variálási lehetőséget biztosítva ezzel. 

A skót csapat kapcsán a szakírók azt ecsetelik, hogy mennyire fontos nekik az, hogy bejussanak a következő körbe. Mivel a Celtic-nél kimondva-kimondatlanul a skót bajnoki cím az elsődleges cél, ami a BL-ben való indulás jogát biztosítja. Az apropót az adja, hogy vasárnap a második helyezett Aberdeennel csapnak össze. A két csapat között három pont a különbség. 

Viszont a Celtic egy meccsel kevesebbet játszott, ami azt jelenti, hogy egy esetleges vasárnapi vereség esetében is újra három pontra növelhetik az előnyüket. Szóval egy kicsit érdekes, hogy miért foglalkoznak ezzel a kérdéssel oly’ sokat a szigetországi szakírók – főleg annak tudatában, hogy kevés skót csapat tudja megszorítani a Celtic-et.

A skótok ma oda fogják tenni magukat, ahogy mindig is teszik, ebben biztosak lehetünk. Épp ezért fontos, hogy az Inter játékosainak a koncentrációja végig kitartson, és magabiztosan húzzák be ezt a meccset.

forrás: azzurri.co.hu