Recent comments

Friss Hírek

Két mérkőzéssel zárul a 24.forduló

Vagyis nem is zárul, csak az eredeti menetrend szerint. 


Meglehetősen érdekes fordulónak lehetünk ugyanis szemtanúi: a holnapi BL-szereplés miatt a Juventus más pénteken pályára lépett, a szombatra kitűzött egyetlen meccs az eső miatt elmaradt (holnap pótolják), a vasárnapi etapból pedig a Parma meccse került ki az ismert anyagi problémák miatt.

Így a ma este ránk váró két összecsapás hivatalosan nem zárja le a 24. fordulót, mindenesetre ideális felvezetést kínál a parádés hétnek, ami ránk vár.

19 órai kezdettel elsőként a Napoli lép ringbe. 

A déliek számára eddig kedvezően alakult a forduló, hiszen a Fiorentina csak egy ikszet hozott össze a Torino ellen, és a Roma sem tudott nyerni Veronában, így Hamsíkék egy mai győzelemmel 5 pontos előnyre tehetnének szert a 4. helyezett Lazióval szemben, egyben 3 pontra megközelítenék a Farkasokat. 

Nem lesz ugyanakkor könnyű dolguk, a 3 pont megszerzésében ugyanis a Sassuolo próbálja majd meggátolni őket. A Neroverdi a tavalyi küszködéssel szemben idén már senki számára nem számít könnyű ellenfélnek, jól mutatják ezt a Juventus, a Roma, a Milan és az Inter elleni pontszerzések is.

A Napoli viszont egyelőre nem színesíti ezt a névsort, a kékek ugyanis az ősszel Callejón találatával 1-0-ra legyőzték idegenben a Sassuolót. A mai vendégek masszív formája ellenére természetesen a Napoli számít a mérkőzés toronymagas esélyesének. Benítezék az utolsó körben némileg váratlan, 3-1-es vereséget szenvedtek Palermóban, 4 meccses győzelmi sorozatuknak vetve ezzel véget. A csapatot a teljes blamától az akkor csereként beálló Gabbiadini mentette meg sarkazós góljával, az egyre jobb formába lendülő fiatal olasz ennek is köszönhetően ma valószínűleg a kezdőben kap szerepet – ellentétben Higuaínnal, aki sárga lapos eltiltása miatt lesz kénytelen kihagyni a mai összecsapást.

A másik oldalon kezdőként kaphat szerepet a Berardi-Zaza kettős, összességében tehát elmondható, hogy ez a meccs elsősorban a támadókról szól majd, ami reményeink szerint a végeredményben is megmutatkozik majd.

Várható kezdők:

Napoli (4-2-3-1): Andujar – Maggio, Koulibaly, Albiol, Strinic – Gargano, Lopez – Callejón, Hamsík, Gabbiadini – Zapata.

Sassuolo (4-3-3): Consigli – Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Longhi – Taider, Magnanelli, Missiroli – Berardi, Zaza, Sansone.

 
Két órával később egy másik Európa-liga szereplő, az Inter szolgál majd néznivalóval. 


A Nerazzurri számára a bajnokságban már minden meccs fontos, ha oda akarnak érni valahogy az EL-helyek egyikére, nem hibázhatnak többet, pláne nem olyan meccseken, mint a mai.

Manciniék jelenleg a 11. helyen állnak és mindössze 32 pontot gyűjtöttek be a szezon során, de a tabella olyan szoros, hogy egy mai sikerrel rögtön a 6. helyen zárnák a fordulót, tehát csupán egyetlen pozícióra lennének az Európa-ligás helyektől. Az Intert ma ráadásul a visszavágás vágya is fűtheti, hiszen mai ellenfelük, a Cagliari a szezon elején megsemmisítő, 4-1-es verést mért a milánóiakra, ráadásul a Giuseppe Meazza gyepén… A szárdok azon kívül csupán 3 győzelmet jegyeznek a szezonban, 20 pontjukkal a 18., kieső pozícióban tanyáznak.

Az Internek tehát nincs más választása, nyernie kell ma este, ugyanakkor Mancininek nem szabad szem elől tévesztenie a csütörtöki, Celtic elleni visszavágót sem. A múlt héten, Glasgow-ban elért 3-3 érdekes eredmény, mivel arra bőven elég, hogy az olasz csapat számítson a párharc esélyesének, de ahhoz kevés, hogy félvállról vehesse a gárda a visszavágót. 

Ma sem viheti viszont túlzásba a pihentetést a tréner, hiszen egy bajnoki botlásért is súlyos árakat fizethetnének… Az Inter a sérült Nagatomo és Handanovic nélkül utazott Szardíniára, ahonnan reményeik szerint sikerül 3 ponttal távozniuk.

Cagliari (4-3-2-1): Brkic – Dessena, Rossettini, Capuano, Avelar – Donsah, Conti, Ekdal – Cossu, Sau – Cop.

Inter (4-3-1-2): Carrizo – Santon, Ranocchia, Juan Jesus, Dodó – Guarín, Medel, Brozovic – Shaqiri – Icardi, Podolski.

forrás: azzurri.co.hu