Recent comments

Friss Hírek

Igazságos eredmény született

Massimiliano Allegri a kedd esti győzelmet követően elégedetten nyilatkozott a Borussia Dortmund elleni találkozóról, amelyen meglepő módon a Juventus szándékosan átadta a kezdeményezés lehetőségét az ellenfélnek.


A találkozón a Juventus szerezte meg a vezetést Carlos Tévez nyomán, majd Giorgio Chiellini hibáját kihasználta Marco Reus, azonban a következő találatot ismét a Juventus szerezte Álvaro Morata könnyed befejezésével, így az Öreg Hölgy 2-1-re győzött otthon a párharc első találkozóján.

„Igazságos eredmény született, bár több gólt is rúghattunk volna, és sokkal több lehetőségünk adódott a gólszerzésre. 

Véleményem szerint a második félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, és tulajdonképpen nem adtunk lehetőséget a Borussia Dortmundnak a gólszerzésre.” - mondta az olasz tréner a Sky Sport Italia stábjának.


„Ismerjük az erősségeiket: szeretnek gyorsan futballozni, és kihasználni az üres területeket. A Bajnokok Ligájában mindig kiegyensúlyozott találkozókra kerül sor, és mi szervezetten védekeztünk.

Nem sikerült kihasználni két-három ellentámadást, amikor kapura törhettünk, mivel az utolsó passzok balul sültek el.

Komoly megmérettetés volt egy nagyszerű csapat ellen, és a srácok jól teljesítettek. Most ideje a Roma elleni Serie A találkozóra készülni, és majd ezt követően foglalkozhatunk a Dortmund elleni visszavágóval.”

A Juventus hazai pályán kevesebbet birtokolta a labdát ellenfelénél, azonban Massimiliano Allegri elárulta, hogy ez a terv részét képezte.

„A Borussia Dortmund ellen technikára, pontos labdákra és gyorsaságra van szükség. Nagyon taktikus találkozót láthattunk, és véleményem szerint több helyzetünk volt, mint a vendégeknek.
Ezzel a taktikával készültünk, magunkra engedtük a BVB csapatát, telítettük a középpályát, és így alakítottunk ki üres területeket a középpályájuk mögött. Ezen a szinten nem szabad az ellenfél dominálására kísérletet tenni, ezért a védekezésbeli gyengeségeik kihasználására törekedtünk.Az első félidőben a Borussia nagyon intenzív játékot mutatott, azonban idővel lassultak, és számunkra lehetőségek adódtak az előnyünk növelésére.

Kicsit más felállásban léptek pályára, 4-3-3-mal próbálkoztak, és a szélsőink letámadására törekedtek. Ezekből a helyzetekből azonban mi elég jól jöttünk ki, bár a jobb oldalon kissé jobban lezártak minket, és jobban is teljesíthettünk volna.”

A 2-1-es eredmény révén előnyben van a Juventus, ám az idegenben szerzett gól miatt a Juventus veszélyes helyzetbe kerülhet a visszavágón, ám az Öreg Hölgy mestere magabiztosan nyilatkozott.

„A mérkőzés után maradt néhány kérdés a fejemben, ám számos választ kaptam. A csapatnak fejlődnie kell, ez pedig egy fontos teszt volt a nehézkesre sikerült csoportmérkőzések után. 
Végül eredményesek voltunk jó futballt játszva egy csapat ellen, amely adott jellemzőkkel rendelkezik, és ezekhez kellett alkalmazkodnunk.”


A mérkőzés során vádlisérüléssel a pályát elhagyni kényszerült Andrea Pirlo, és kérdéses, hogy az AS Roma elleni rangadón játszhat-e a Juventus középpályása.

„Vádlisérülés miatt hagyta el a pályát, helyzetének kiértékelésére azonban csak szerda reggel fog sor kerülni. Meglátjuk, mit mondanak az orvosok.”

forrás: juventuz.blog.hu