Recent comments

Friss Hírek

Előnyben a Juve, de Chiellini hibája még sokba kerülhet

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Juventus a Dortmundot fogadta Torinóban a párharc első mérkőzésén, és 2–1-re nyert a német csapat ellen. 


A németek nem bunkerfutballra készültek, már a meccs elején agresszívan letámadták az olaszokat, a labdaszerzés után pedig egy szép összjáték után Immobile távoli tekerése szállt kevéssel a jobb felső sarok fölé. 

Amikor viszont nem jött össze a labdaszerzés, jött is a Juve első gólja, Morata lövésszerű beadását Weidenfeller épp Tévez elé ütötte, aki közelről gond nélkül tálalt a kapuba (1–0).

Még mindig csak a 18. percben jártunk, amikor nagy lépést tett céljai elérése érdekében a Dortmund, igaz, ehhez szükség volt egy kis hazai segítségre is. Chiellini ugyanis senkitől sem zavartatva elcsúszott a labda átvétele helyett, Reus így ziccerben törhetett kapura, és 16 méterről a jobb alsóba emelt (1–1).

A két sérülést is hozó első játékrész hajrájában a Juve gondoskodott róla, hogy jobb szájízzel vonulhasson pihenőre: Tévez Pogbát szöktette a bal oldalon, akinek a centerezését a teljesen szabadon érkező Morata belsőzte hat méterről a kapuba (2–1). 


A fordulást követően a torinóiak léptek fel támadólag, de igazán nagy helyzetekkel nem veszélyeztették a dortmundi kaput. Egy órányi játékot követően Tévez aktivizálta magát, előbb a léc fölé, majd kevéssel a jobb alsó mellé lőtt, mielőtt Ginter „chiellinizése” után 17 méterről ágyúzott kapura, de Weidenfeller védett.

A hajrában még Pereyra pörgetése kerülte el kevéssel a németek kapujának bal alsó sarkát, újabb gól így már nem esett, idegenben szerzett góljával pedig veresége ellenére sem várja kedvezőtlen helyzetből a visszavágót a Dortmund.  


NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
JUVENTUS (olasz)–DORTMUND (német) 2–1

G: Tévez (13.), Morata (43.), ill. Reus (18.) 

forrás: NSO