Recent comments

Friss Hírek

Totti góllal és győzelemmel tért vissza

Az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának záró mérkőzésén az AS Roma az Udinesét fogadta, és nagy csatában 3–2-re legyőzte vendégét a fővárosi csapat. Francesco Totti góllal és gólpasszal tért vissza sérülése után. 


Francesco Totti az udinei legendával, Antonio di Natalével fogott először kezet a kezdőkörben (meglehet, utoljára láthattuk ezt az aktust), majd jó húsz perc múlva megszerezte a vezetést csapatának Róma hercege, négy védő között a jobb sarokba postázva egy kipattanót. 1–0!

A vendégek 17 éves kapusa, Simone Scuffet remekül védett, de védői sokszor nem nőttek fel az ő teljesítményéhez, egyik rövidzárlatuk után Mattia Destro kétgólosra növelte csapata előnyét. 2–0!
 
Nem remekeltek a római bekkek sem, Di Natale könnyedén mesterhármasig juthatott volna, ha kicsit pontosabb, vagy Morgan De Sanctis nem mutat be bravúrokat, de Allen is ziccert hibázott. 

Nem keltett tehát meglepetést, hogy a fordulás után szépített az Udinese, ám Giampiero Pinzi pontos és erős lövésére (2–1) válaszolt Totti előkészítés után Vassziliosz Toroszidisz egy ennél is erősebbel, ám ugyanolyan pontossal (3–1). 

Nem ért véget azonban a gólpárbaj, mert a hajrá nyitányában Busan Baszta a léc alá vágta a kapus által kiöklözött labdát (3–2), és ez igazán izgalmassá tette a hátralévő időt, de az eredmény már nem változott.

Roma–Udinese 3–2 (Totti 21., Destro 29., Toroszidisz 69., ill. Pinzi 51., Baszta 80.)

forrás: NSO