Recent comments

Friss Hírek

90 percig szenvedett, mégis nyert a Napoli Torinóban

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 28. fordulójában a 90 percig kilátástalanul futballozó Napoli Gonzalo Higuaín utolsó pillanatban szerzett találatával legyőzte a Torinót idegenben. 


Az első 15 perc pörgős, izgalmas játéka után a védekezésé lett a főszerep, és míg a Napoli a távolról megeresztett Inler-löketekkel veszélyeztetett, addig a hazaiak a gyors kontrákkal próbáltak előnybe kerülni. 

Egyik taktika sem volt túl sikeres, a szünetre 0–0-s döntetlennel vonultak a felek.

A fordulás után újra magukra találtak a csapatok, és alig két perccel a második játékrész kezdete után már egy nagy Torino-helyzetet is láthattunk. El Kaddouri maradt nagyon üresen a tizenhatos előterében, a marokkói válogatott középpályás lőtt is azonnal, Reinának pedig nyújtóznia kellett, hogy leérjen, és begyűjtse a labdát. 

A következő percek sem úgy alakultak, ahogy azt a nápolyiak tervezték. Előbb a remekül futballozó Meggiorini találta telibe a kapufát egy csel után, majd Tahcidisz távoli löketét kellett szögletre tolnia a nápolyiak spanyol kapusának. 

Az 56. percben beálló Immobile is könnyedén megszerezhette volna a vezetést együttesének, de a Juventus korábbi csatára két ziccert is kihagyott.

Az utolsó 10 percre aztán összekapta magát a Napoli és az utolsó pillanatban a győzelmet is megszerezte a vendég együttes. Higuaín birkózta le Gilket, majd egy gyors labdakezelés után 8 méterről, jobb oldalról laposan ellőtte a labdát Padelli mellett (0–1), így beállítva a végeredményt.

Torino–Napoli 0–1 (Higuaín 90.)
forrás: NSO