Recent comments

Friss Hírek

Torino és Róma bánta a fekete-kékek örömét

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 27. fordulójában az Internazionale hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Torinót, az Atalanta pedig a Lazio otthonából vitte el a három pontot.


A milánói fekete-kékek az első fél óra végén megszerezték a vezetést a Torino ellen, előbb Guarín jobb oldali beadása után Padelli még védett, nem sokkal később azonban Cambiasso bepörgetett labdáját Palacio kiszorított helyzetből, az ötös bal oldaláról átfejelte a kapus felett a hosszú sarokba (1–0).

A fordulást követően Kurtic távoli löketét kellett honfitársának, Handanovicnak a bal alsó elől kiütnie, nem sokkal később pedig már Icardi reklamált hiába tizenegyest a túloldalon. Egy órához közeledve Cerci löketét hatástalanította a milánói kapuvédő, ezt követően pedig Hernanes került háromszor helyzetbe, betalálni azonban egyikből sem tudott, így a hazaiak végül 1–0-ra nyertek.

Internazionale–Torino 1–0 (Palacio 30.)


A Lazio a 20. percben ugyan bevette az Atalanta kapuját, de Álvaro Gonzalez 15 méteres, jobb felsőbe zúduló löketét középen már egy lökés előzte meg. 

Félórányi játék után Candreva távoli sistergős löketét kellett Consiglinek a léc fölé paskolnia, míg a túloldalon Stendardo bólintása kerülte el kevéssel a bal alsót.

A 60. percben aztán megszerezte a vezetést az Atalanta, Maxi Moralez közeli próbálkozását Marchetti még védte, az ismétlésénél azonban már verve volt (0–1).

A 64. percben ráadásul megfogyatkozott a Lazio, Candreva próbált kiharcolni egy tizenegyest, műesésért azonban megkapta második sárgáját is. A hátralévő időben már egyik háló sem rezdült meg, így a fővárosiak otthon vereséget szenvedtek.

 Lazio–Atalanta 0–1 (Moralez 60.)


A Sampdoria pocsékul kezdett a Livorno ellen, Mbaye korai duplájával a vendégek még a szünetben is mentek kettővel (0–2), hogy aztán ez az előny már a 53. percre eltűnjön, és végül a házigazda simán, 4–2-re nyerjen.

Sampdoria–Livorno 4–2 (Krszticsics 49., Ceccherini 53., Okaka Chuka 68., Gabbiadini 75., ill. Mbaye 19., 27.)


A Chievo Paloschi büntetőivel a mérkőzés elején és legvégén is betalált, így a Genoa hiába egyenlített ki a 89. percben Gilardino révén, végül nem szerzett pontot (2–1).


Chievo–Genoa 2–1 (Paloschi 5., 93. – mindkettőt 11-esből, ill. Gilardino 89.)

 
A
Parma 2–0-ra legyőzte otthon a találkozót hozzá hasonlóan 40 ponttal váró Veronát,
a Bologna otthonában pályára lépő Sassuolo hét vereség után szerzett újra pontot a bajnokságban  (0–0)

Parma–Verona 2–0 (Biabiany 20., Schelotto 92.)

forrás: NSO