Recent comments

Friss Hírek

A Roma a meccset és Strootmant is elveszítette Nápolyban

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 27. fordulójának utolsó mérkőzésén a Napoli José Callejón találatával 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Romát. 


A két együttes legutóbb az Olasz Kupában találkozott, akkor a római 3–2-es vereség után otthon simán, 3–0-ra legyőzte a „farkasokat" a Napoli, így bejutott a döntőbe.

Ezt a találkozót a rómaiak kezdték jobban, és az első tíz percben Gervinhót csak a partjelző és a lesszabály akadályozta meg a gólszerzésben.

A 13. percben jött aztán a vendégeknek a hideg zuhany, Strootman egy kemény belépő után lent maradt a földön, majd cserét kért, hivatalos bejelentés hétfőn várható a sérüléséről.

A holland középpályás helyére Taddei érkezett, a hazaiak pedig átvették a kezdeményezést. Jöttek a lehetőségek is, de Higuaín és Hamsík sem találta el a kaput a tizenhatos vonaláról.


A találkozó első igazán nagy lehetőségére a 39. percig kellett várni, ekkor Gervinho lépett ki középen, majd húzta el a labdát Albiol mellett. Az elefántcsontparti ezt követően még lőni is tudott 7 méterről, Reina azonban jól zárta a szöget, és térddel hárítani tudott. 

A szünet előtt még Bastos és Gervinho is megtornáztatta Reinát, az állás azonban maradt 0–0. A fordulás után sem sokat változott a játék képe, a rómaiak a rövid passzos játékra, a nápolyiak pedig a kontrákra építettek.

Bár a kapusok ezt követően sem pihenhettek, az első – és végül egyetlen – találatra egészen a 82. percig kellett várni. Gulam beadása után José Callejón megelőzte védőjét az ötösön állva, majd a felső lécet is használva a bal felsőbe fejelt, így kialakítva a végeredményt. 1–0

Napoli–AS Roma 1–0 (Callejón 82.)

forrás: NSO