Recent comments

Friss Hírek

Seedorf: Új csapatot kell építenünk

Vasárnap tovább folytatódott a szebb napokat látott AC Milan vesszőfutása, Clarence Seedorf vezetőedző pedig a jelek szerint lemondott arról, hogy ebben a szezonban még alkosson valamit csapatával.


A milánóiak zsinórban harmadszor maradtak pont nélkül a Serie A-ban.

 Massimiliano Allegri menesztését követően úgy tűnt, a holland tréner irányításával fordulhat a kocka a San Siróban, de az eredmények továbbra sem jönnek, a szurkolók türelme pedig napról napra, hétről hétre fogy. A drukkerek a vasárnapi találkozó előtt ismét demonstráltak a stadion előtt.

Félő, hogy a Milan hívei lemondhatnak arról, hogy az idei szezonban értékelhető sikert könyvelhessenek el, erre utal Seedorf legutóbbi nyilatkozata is.

"A következő idényben új projektet fogunk indítani, melynek célja, hogy a klubot visszavezessük az európai élmezőnybe. Új csapatot kell építenünk és dolgoznunk kell azon, hogy az együttes újra versenyképes legyen. Meg fogjuk próbálni, de mindehhez egy intelligens utat kell választanunk. Létfontosságú, hogy megfelelő labdarúgókat szerződtessünk. Olyanokat, akik magukénak érzik a klub filozófiáját, és részesei akarnak lenni terveinknek."

Hogy mit hoz a jövő Milánó piros-fekete felében, nem tudni, a jelenleg futó szezont viszont nem véletlenül temetik a tizennyolcszoros bajnoknál. Mario Balotelliék csak tizenegyedikek a tabellán, a Bajnokok Ligájából és az Olasz Kupából is kiestek, igaz, utóbbi sorozat győztese még nemzetközi szerepléshez segítheti őket. Mivel a kupadöntőt a Fiorentina és a Napoli vívja, minden bizonnyal a Serie A hatodik helyezettje is indulhat az Európa Ligában, márpedig a nemzetközi szereplés kiharcolása nagy segítség lenne Seedorf terveinek megvalósításához. 

Az is vitathatatlan ugyanakkor, hogy ettől a bizonyos hatodik pozíciótól is tizenegy pont választja el a Milant jelenleg... Sok múlhat a jövő hétvégi, Lazio elleni csatán.

forrás: hatharom.com