Recent comments

Friss Hírek

Seedorf: Conte a pozitív példa

A Milan szakvezetője, Clarence Seedorf Antonio Contét és a Juventus-t méltatta, az esti rangadóra pedig „lehetőség”-ként tekint.


„Egy teltházas San Siro támogat majd minket, csak úgy, mint az Atlético Madrid ellen. A srácoknak nagy szükségük lesz rá” – mondta Seedorf mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. „Fontos, hogy valamennyi játékosom a rendelkezésemre álljon, Balotellit és Giampaolo Pazzinit leszámítva mindenki teljes értékű edzésmunkát végzett. Balotellire még vizsgálatok várnak, míg Mattia De Sciglio és Pazzini bevethető állapotban van, habár kisebb fájdalommal küszködnek. Pazzini sokkal tapasztaltabb Balotellinél és kész játékosnak mondhatja magát, míg Mario-nak még sokat kell tanulnia. Giampaolo biztosan motivált lesz.”

Újságírók szerint a listavezető Juventus elleni rangadó a Milan érettségét fogja felmérni.

„Véleményem szerint a Sampdoria elleni találkozó sokkal inkább volt felmérő, mint a mostani mérkőzés. A Samp 10 meccse veretlen volt hazai pályán, míg a Juve elleni összecsapás egy lehetőség. Edzőként ez lesz az első Milan – Juvém. Megtisztelve és kiváltságosnak érzem magam, hogy mindezt ilyen fiatalon élhetem át. A csapat számára itt az esély, hogy megmutassa legjobb tudását, építse önbizalmát annak érdekében, hogy a lehető legjobb folytassuk szereplésünket a szezon hátralevő részében. Antonio Conte nagyszerű munkát végzett, megemelem kalapom előtte. Amióta első idényében megnyerte a bajnoki címet, a Juventus csak fejlődött. Amikor egy csapat nyer, megnő az önbizalma és a játékosok is jobban összecsiszolódnak. Sohasem dolgoztam együtt Contéval, mégis biztos vagyok abban, hogy segített megújítani az olasz futballt. Nagyon pozitív példaként gondolok rá, csak úgy, mint Vincenzo Montellára a Fiorentinánál. Mindenem megvan a bizonyításhoz és igyekszem gyorsan tanulni. A Serie A a legkeményebb bajnokság pontosan azért, mert az edzők taktikailag jól felkészültek. Talán egyéniségek és sztárok tekintetében visszább estünk, hiszen mindenhonnan pénzt vontak ki, de még így is nagyon magas szinten állunk.”

Seedorf nem kívánta kommentálni az olaszországi bírók tevékenységét.

„Muntari gólja? Nem emlékszem rá. Nem akarok vitát gerjeszteni, de osztom Montella azon véleményét, miszerint egységesnek kell maradnunk. A vita csak fejfájáshoz vezet. Be kellene vetnünk a technológiát a bírók, akik Olaszországban a legjobbak, munkájának segítése érdekében, de amíg ez nem történik meg, addig mindig lesznek ilyen ügyek.”

forrás: juventushungary.hu