Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Senkinek nincs bérelt helye Brazíliába

A bajnoki versenyfutás, a rövidre nyúlt BL-kaland, valamint az Európa-liga küzdelmei közepette egyre nagyobb figyelem összpontosul a válogatott háza tájára.


Alig három hónap múlva kezdődik ugyanis a brazíliai Világbajnokság, ahol a Squadra Azzurrára rögtön az egyik legnehezebb csoport vár Uruguay, Anglia és Costa Rica részvételével. 

Bár az egyszeri szurkolók is nagyjából körvonalazni tudják már a válogatott várható keretét, Cesare Prandelli szövetségi kapitány legfrissebb interjújában kijelentette: senkinek sincs fix helye a nemzeti csapatban.

“Nem döntöttem még semmiről a 23 fős Vb-keret kapcsán. Az egyetlen biztos pont Buffon, ha nem történik valami váratlan, ő biztosan ott lesz Brazíliában, mindenki más a megfigyelésem alatt áll egyelőre, még Balotelli is.”

“Szó sincs arról, hogy aggódnék, csupán minden játékosnak ösztönzésre van szüksége. Buffon ugyan fix pont, de mindenkinél, még nála is folyamatosan figyelem a fizikális és mentális állapotot. Antonióról (Cassano) tudjuk, hogy egy remek játékos aki nagyszerűen játszik a csapatában, de azt is tudjuk, hogy egy bonyolult játékos, akire nehéz felelősséget bízni. Ugyanez igaz Marióra (Balotelli) is: ha jó csapatban, jó környezetben van és hagyják érvényesülni, akkor hatalmas lökést adhatnak bármilyen együttesnek.”

Prandelli természetesen a jövőjét firtató kérdéseket is kapott, hiszen míg korábban szinte biztosra lehetett venni nyári távozását a nemzeti tizenegy éléről, addig a legújabb fejlemények szerint könnyen lehet, hogy hamarosan meghosszabbítja jelenlegi szerződését. Határozott választ ezúttal sem adott, elmondása szerint egyelőre csak a válogatott Vb-re való felkészítésével törődik, a jövőjéről pedig még nem döntött el semmit.

Bár szép dolog egyenlő esélyeket biztosítani mindenkinek, azért valljuk meg őszintén: legalábbis nagyon meg lennénk lepve, ha a világbajnoki keret végül nem tartalmazná például Pirlo, De Rossi, Chiellini vagy épp Balotelli nevét…

forrás: azzurri.co.hu