Recent comments

Friss Hírek

Örülhet a Roma, a Napoli botlott Livornóban

A Serie A 26. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Napoli csupán egy 1–1-es döntetlent ért el a kiesés elől menekülő Livorno otthonában, így nem tudta kihasználni a Roma Inter elleni pontvesztését.


A mérkőzés az esélyeknek megfelelően, nápolyi labdatartással és helyzetekkel kezdődött. 

A bordó mezesek keveset mutattak támadásban, a Napoli főleg Mertens és Hamsík révén alakított ki helyzeteket, de a vezetést egy véleményes tizenegyes szerezte meg. Pandev esett el nagyon könnyen a Livorno tizenhatosán belül, a játékvezető azonban nem habozott a büntetőt a belga Dries Mertens higgadtan váltotta gólra, harmadik bajnoki találatát szerezve. 0–1

A bekapott gól áramütésként pörgette fel a kissé enerváltan játszó hazai csapatot, amely hét perc elteltével egyenlített is. Dzsamel Meszbah jobb oldali beadását Ibrahima Mbaye tette kapura, közeli lövését Pepe Reina elsőre védte, de a hóna alatt átcsorgó labdát a hátával a gólvonalon túlra sodorta: öngól! 1–1.

A bekapott gól megfogta a nápolyiakat, akik a szünetben sem tudtak váltani, jobbára csak szenvedtek a lelkesen küzdő hazai csapat ellen. A második félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott, mint a labdabirtoklás, mint a helyzetek számában, fáradtság és ötlettelenség volt érezhető volt a Napoli játékán.

A Livorno sikeresen megfojtotta jobb nevekből álló ellenfele játékát és szerencsés körülmények között született egyenlítő gólja ellenére is teljesen megérdemelten rabolt pontot a Napolitól. 

Rafa Benítezék így nem tudták kihasználni a Roma pontvesztését, ráadásul mögöttük a negyedik Fiorentina is zárkózhat, ha legyőzi a Laziót, a Livorno pedig pontszámban utolérte a már bennmaradást érő helyen álló Chievót.


Livorno–Napoli 1–1 (Reina – öngól., 39., ill. Mertens 32.)

forrás: NSO