Recent comments

Friss Hírek

Milánóban nyert a Juve, Firenzében a Lazio

Az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnap esti rangadóján a Juventus Fernando Llorente és Carlos Tévez góljával 2–0-ra legyőzte a Milant a San Siró-ba.


Az edzőváltás jót tett a Milannak, Clarence Seedorf érkezése óta csak a Conte-csapat gyűjtött több pontot a Milannál a Serie A-ban, így a San Siróban jó esélyek mutatkoztak a megnyugtató előnnyel listavezető Juventus megszorongatására. Hazai oldalon Mario Balotelli, a vendégeknél Arturo Vidal és Giorgio Chiellini volt a nagy hiányzó.

A mérkőzés első perceiben a januári szerzemény, Taarabt tesztelte Buffont, a túloldalon Lichtsteiner hibázott ordító ziccerben. Mezőnyben frissebbnek tűnt a Milan, a középpályán jól vették ki a játékból a Pogba, Pirlo, Marchisio hármast, ami teljesen megbénította a „zebrák” támadójátékát.

Ezzel szemben a Milan villogott: Taarabt, Kaká, Poli és Pazzini sorra alakították ki a helyzeteket, de amikor nem Buffon védett bravúrral, az utolsó passzba vagy lövésbe csúszott hiba. A legközelebb Bonucci gólvonalas mentésénél járt a vezetés megszerzéséhez a Milan, de átok ült a piros-feketék támadóin.

És ahogy ilyenkor lenni szokott: büntetett az ellenfél. A Juventus nagyjából már húsz perce nem járt a Milan térfelén, mikor a 44. percben egy tökéletesen felépített és kivitelezett akcióval mattolták a hazaiak védelmét, a támadás végén a spanyol Fernando Llorente talált hét méterről a hálóba. 0–1


A szünetben Seedorf nem tudott kellő lelket önteni tanítványaiba, akik a második félidőben már messze nem futballoztak olyan lendülettel és hittel, mint az elsőben.

A Juventus a vezetés tudatában taktikusan játszott, Conte hátrarendelte védelmi vonalait és várt az ellenfél hibájára. A végzetesnek tűnő hiba a 68. percben érkezett el, mikor a Milan komplett középpályája és védelme nézte végig tisztes távolságból, ahogy Carlos Tévez a térfél közepén átvesz egy labdát, majd senkitől sem zavartatva szétlövi a gólvonaltól rendkívül messze bóklászó Abbiati kapuját. 0–2. Tévez 15. bajnoki találatát szerezte, ezzel egyedül vezeti a Serie A góllövőlistát.

A hátra lévő húsz percben Seedorf cserékkel (Honda, Robinho beállításával) próbálta frissíteni csapatát, de a Milan a hajrában egyre nehezebben került közel Buffon kapujához. A Juventus Pogba révén még eltalálta a kapufát, összességében pedig egy meglepően gyenge első félidő után meglepően magabiztosan nyerte meg a Milan elleni összecsapást és növelte előnyét a tabella élén a hétvégén botladozó üldözőivel szemben. 


A Milan vereségének (és a Lazio firenzei győzelmének) köszönhetően visszacsúszott a 10. helyre.

Milan–Juventus 0–2 (Llorente 44., Tévez 68.)


A Lazio Lorik Cana remekbe szabott góljának köszönhetően jutott három ponthoz a Fiorentina otthonában.

Fiorentina–Lazio 0–1 (Cana 5.)

forrás: NSO