Recent comments

Friss Hírek

Milan: Még helyrepofozhatják a szezont

A Milan kedden Spanyolországban, az Atlético Madrid otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.




Az Atlético a spanyol bajnokság második helyén áll 64 ponttal, ami azt jelenti, hogy egy ponttal előzik meg a harmadik Barcelonát és három ponttal vannak lemaradva a listavezető Real Madridtól. 

A spanyol együttes mérlege 27 mérkőzésen 20 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség, illetve 63 rúgott és 21 kapott gól. A fővárosi együttes az előző 5 bajnoki mérkőzéséből kettőt megnyert (Celta Vigo-Atlético 0-2, Atlético-Valladolid 3-0), kettőt elveszített (Osasuna-Atlético 3-0, Almeria-Atlético 2-0) és egyszer döntetlen volt a végeredmény (Atlético-Real Madrid 2-2).

Az Atlético Madrid a bajnokságban hazai pályán 14 mérkőzést játszott, a mérleg 11 győzelem, 3 döntetlen valamint 43-9-es gólkülönbség. 

Idegenben a mérleg 13 meccsen 9 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség illetve 20 rúgott és 12 kapott gól.

A hazai együttes legeredményesebb játékosa (minden sorozatot figyelembe véve) Diego Costa a maga 27 találatával. Őt követi David Villa 15, majd Raul Garcia 14 góllal. Hét gólnál tart Arda Turan, míg öt gólos Diego Godin és Koke.

Az Atlético várható kezdőcsapata: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Insua – Koke, Gabi, Tiago, Turan – Villa, Diego Costa.

A Milan a tabella 10. helyén áll 27 mérkőzésen 35 szerzett pontszámmal. 

A mérleg 9 győzelem,  8 döntetlen és 10 vereség. A gólarány 39-38. A rossoneri az előző 5 bajnoki mérkőzéséből kettőt megnyert (Sampdoria-Milan 0-2, Milan-Bologna 1-0) és hármat elveszített (Udinese-Milan 1-0, Milan-Juventus 0-2, Napoli-Milan 3-1).

A Milan 13 bajnoki mérkőzést játszott a San Siróban, az állás 6 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség és 16-12-es gólkülönbség. Idegenben 14 mérkőzésen a mérleg 3 győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség és 23 rúgott illetve 26 kapott gól.

A lombard együttes legeredményesebb játékosa (minden sorozatot figyelembe véve) Mario Balotelli 14 góllal. Őt követi Ricardo Kaká 6 találattal majd Sulley Muntari és Robinho következik 5-5 góllal.

A Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – De Sciglio, Rami, Bonera, Emanuelson – Essien, De Jong – Poli, Kaká, Taarabt – Balotelli.

A két csapat összesen 2 mérkőzésen találkozott egymással. A mérleg 1 Milan és 1 Atlético Madrid győzelem. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 4, az Atletico 2 gólt szerzett. 

A két csapat legutóbbi összecsapásán február 19-én a San Siróban Diego Costa góljával 1-0-ra nyert a spanyol alakulat, így 1 gólos előnnyel várhatják a visszavágót, immáron hazai pályán, Madridban. A Milan így kezdett az első mérkőzésen: Abbiati – De Sciglio, Rami, Bonera, Emanuelson – De Jong, Essien – Poli, Kaká, Taarabt – Balotelli. Az Atletico kezdője a következő volt: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Insua – Mario Suarez, Gabi – Turan, Koke, Raul Garcia – Diego Costa.

A mérkőzést Mark Clattenburg vezeti. A 38 éves angol játékvezető 2006 januárja óta szerepel nemzetközi játékvezetőként és azóta 44 mérkőzést vezetett. Clattenburg három mérkőzést fújt az Atléticónak, a mérleg egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Az angol bíró a Milannak eddig csak egy mérkőzést vezetett, még tavaly augusztusban, amikor a Milan 3-0-ra legyőzte a PSV-t, így kvalifikálták magukat a csoportkörbe.

Tv: Digi Sport 1  20.45

forrás: acmilan.hu