Recent comments

Friss Hírek

EL: Nem bírt a Juventus a Fiorentinával

Mario Gomez góljának köszönhetően a Fiorentina 1–1-es döntetlent ért el a Juventus otthonában a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.


A hétvégi egymás elleni bajnoki után most az európai kupaküzdelmek miatt találkozott egymással a Juventus és a Fiorentina. 

A találkozót sokkal jobban kezdték a torinóiak, már a harmadik percben előnybe kerültek Arturo Vidal révén, majd egymás után alakítottak és hagytak ki helyzeteket.  1-0

Kétszer a Fiorentina is veszélyeztette az ellen kapuját, de Gianluigi Buffon és a vasárnapi bajnokit eldöntő Kwadwo Asamoah egyesült erővel menteni tudott. A félidő hajrája ismét a Juvéé volt, Vidal fejese azonban a lécen csattant, Sebastian Giovinco pedig második lehetőségét sem tudta gólra váltani. 

A fordulást követően visszaesett a mérkőzés színvonala, eseménytelenül teltek a percek, de a hajrában a csereként beállt Mario Gómez felkavarta az állóvizet, amikor a jobb alsóba vágta Josip Ilicic remek indítását. 1-1

Fellelkesültek a végére a lilák, Buffonnak nagyon oda kellett figyelnie, hogy legalább a döntetlent megmentse csapatának.

„Legalább egy gólt rúgni akarunk, és nyerni is, ha lehet" – mondta a találkozó előtt a firenzeiek mestere, Vincenzo Montella. A győzelem elmaradt, de aligha elégedetlen az egykori remek támadó. 
 
Juventus (olasz)–Fiorentina (olasz) 1–1
G: Vidal (3.), ill. Gomez (79.)


forrás: NSO