Recent comments

Friss Hírek

EL: A Napoli kikapott Portugáliában

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Porto otthon verte meg 1–0-ra a Napolit.


A nem túl eseménydús első félidőben az olasz csapat szinte teljesen lemondott a támadójátékról és magára húzta a Portót. Kontrákra próbált építeni a Benítez-csapat, de ez nem igazán működött. 

Ahogy az első félidőben összességében semmi, mindössze egy lesről született portói gólt és egy parádés Reina-bravúrt jegyezhettünk fel Jackson Martínez közeli lövése után.

A második játékrész sokkal pörgősebb focit hozott. A 46. percben Fernando egy 30 méteres bombával melegítette be Reinát, majd a Napoli is megindult: három perc alatt három komoly gólszerzési lehetőséget puskázott el a délolasz együttes. Talán mondani se kell, a Porto az első ellentámadásból büntetett: az 57. percben Quaresma 10. szöglete után Jackson Martínez 12 méterről lőtte ki a hosszú alsó sarkot, megszerezve 23. gólját a szezonban. 1–0

A Napoli a gól után nem igazán tudott ritmust váltani, a portugálok kézben tartották a meccset, a hajrában kapufáig is eljutottak, igaz, a hosszabbítás utolsó percében a csereként beállt Zapata révén a vendégek is betalálhattak volna.

A Porto az Európa-liga 2011-es fináléja (és a trófea elhódítása) után nyert ismét meccset a sorozatban, a Napolinak idegenben lőtt gól hiányában még félelmetes közönsége előtt sem lesz könnyű dolga, ha meg akarja fordítani a párharcot.

Porto (portugál)–Napoli (olasz) 1–0G: Jackson Martínez (57.)

forrás: NSO